Hundeværksted for hjemløse

I Nykøbing Falster har et hundeværksted stor succes med at hjælpe både de firbende og deres ejere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hundeværkstedet hjælper socialt udsatte med at passe godt på deres hunde og katte. Værkstedet hjælper for eksempel hjemløse med en pose fodder i ny og næ, og én gang om måneden kan hjemløse og andre socialt udsatte få tilset deres dyr gratis hos en dyrlæge.

Ricky Rigelsø er en af hundeværkstedets faste brugere. Hans faste følgesvend er et gadekryds på 52 kilo, som lystrer navnet Bertram.

- Bertram er min familie. Jeg har kun min mor og Bertram, og den, jeg snakker mest med, er Bertram. Han skal bare have det godt, og derfor er det godt, at man kan komme her, siger Ricky Rigelsø.

Han har været hjemløs i mange år. I dag bor han i et lille hus i forbindelse med Saxenhøj i Sakskøbing.

Hundeværkstedet blev startet i 2009 og drevet på frivillig basis i forbindelse med værestedet Perronen i Nykøbing Falster. Igennem de seneste fire år er projektet vokset i takt med behovet. Værkstedet er blandt andet financieret af Justitsministeriets Dyrevelfærdspulje, mens Guldborgsund Kommune har ansat Majken Christoffersen som daglig leder.

- Tanken var på dyrene, men efterfølgende kan jeg se, hvor stor en forskel, vi også gør for menneskene. Vi har ikke fordomme, og vi fokuserer på, at man sagtens kan være en fantastisk hundeejer, selv om man for eksempel er hjemløs, siger Majken Christoffersen.

Hundeværkstedet har en række plejefamilier, som træder til, hvis en hund har brug for et midlertidigt hjem. Det sker, hvis ejeren for eksempel bliver indlagt, skal på afvænning eller skal i fængsel i en periode.

Læs mere om hundeværkstedet ved at klikke her.

Hundeværkstedet har altid brug for frivillige plejefamilier. Ring på 22 27 03 34, hvis du er interesseret.