Homoseksuelle vil giftes i kirken

Debatten om kirkelige vielser af homoseksuelle par er igen blusset op. To lesbiske kvinder fra Sakskøbing ønsker samme rettigheder som heteroseksuelle par. Men Lolland-Falsters biskop er ikke tilhænger af velsignelser af homoseksuelle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pia Wawrzonek og June Olsen ser frem til den store dag.

I oktober skal de velsignes i Våbensted kirken, men først må de fordi rådhuset for at blive registret som partnere. De kan nemlig ikke blive gift i kirken på lige fod med heteroseksuelle, så de kan kun få en kirkelig handling.

- Jeg mener, at vi er ligesom alle andre mennesker. Selvom jeg er blevet glad for en pige, skal det vel ikke gøre, at jeg ikke har de samme rettigheder for at kunne gå ind i en kirke og blive gift, siger Pia Wawrzonek.

I 1989 fik homoseksuelle lov til at indgå i registreret partnerskab på rådhuset, men selvom debatten har kørt i mange år, så er det langt fra alle præster, der vil foretage en kirkelig handling for homoseksuelle.

Lolland-Falsters biskop mener ikke at homoseksuelle vielser hører hjemme i folkekirken.

- Personligt siger jeg nej. Jeg finder ikke finder noget bibelsk belæg for det. Når vi bruger vielsesritualet, så læser vi netop op fra skabelsesberetningen, at gud skabte mennesket som mand og kvinde, siger Steen Skovsgaard, der er biskop i Lolland-Falsters stift.

Men den forklaring bliver ikke godtaget hos det lesbiske par.

- Gud har skabt mig, som jeg er, og han har skabt mig til følelser for en anden kvinde, og det havde han jo ikke gjort, hvis han ikke gik ind for det. Det kommer an på, hvordan man tolker biblen, siger June Olsen.

Pia Wawzonek og June Olsen håber at loven bliver ændret, så det bliver muligt for homoseksuelle par ar blive gift på lige fod med heteroseksuelle par.