Hjemsendt fængselschef renses for mistanke og vender tilbage i arbejde

Politiet åbner ikke en straffesag mod institutionschef i Storstrøm Fængsel i sag om mulige uregelmæssigheder i Kriminalforsorgens indkøbspraksis.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En revisions- og politiundersøgelse renser institutionschefen i Storstrøm Fængsel for mistanke om mulige uregelmæssigheder i Kriminalforsorgens indkøbspraksis.

Det skriver Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse.

Som følge af mistanken har institutionschefen, Michael Fønss Gjørup, siden december 2019 været fritaget for tjeneste. Han genindtræder nu i sin stilling.

Institutionschefen blev fritaget for tjeneste

Sagen går tilbage til efteråret 2018, hvor Kriminalforsorgen annullerede et større offentligt udbud på det sikringsteknisk område, fordi en mulig byder klagede over, at reglerne ikke var blevet overholdt.

quote Kriminalforsorgen har vurderet, at der ikke er grundlag for at iværksætte disciplinære sanktioner mod institutionschefen for Storstrøm Fængsel

Kriminalforsorgen

Det fik Kriminalforsorgen og Justitsministeriet til at igangsætte en ekstern revisionsundersøgelse i foråret 2019.

I december kom de foreløbige undersøgelser, der rejste tvivl om mulige uregelmæssigheder på området, hvilket fik Kriminalforsorgen til at politianmelde sagen og samtidig fritage Michael Fønss Gjørup for tjeneste.

Politi: Der er ikke begået noget strafbart

Fem måneder efter konkluderer politiet, at undersøgelsen ikke åbner en efterforskning, da der ikke er en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart, oplyser Kriminalforsorgen.

- På baggrund af politiets afgørelse og ud fra en konkret vurdering af sagens oplysninger, herunder revisionsrapporten, har Kriminalforsorgen vurderet, at der ikke er grundlag for at iværksætte disciplinære sanktioner mod institutionschefen for Storstrøm Fængsel. Det er derfor besluttet, at vedkommende kan genindtræde i sin stilling, skriver Kriminalforsorgen i pressemeddelelsen.

TV2 ØST er ikke lykkedes med at komme i kontakt med Michael Fønss Gjørup.