¨

Hjemmepleje beroliger: Vi har alle systemnøgler

00:36

Den private hjemmepleje Lev-Vel frygtede, at en systemnøgle til de ældres boliger var stjålet ved et indbrud i nat. Men direktøren slap med skrækken.

Tre unge mænd brød i nat ind i hjemmeplejens kontor i Nykøbing Falster. I et aflåst nøgleskab stjal de nøgler til hjemmeplejens biler, inden de forlod stedet i en af dem.

Da en af stedets medarbejdere i nat kom tilbage til kontoret efter at have været ude hos de ældre, opdagede hun indbruddet. Og meldingen fra start var, at en systemnøgle efter alt at dømme også var væk. En sådan nøgle ville kunne give de unge mænd adgang til de ældres boliger.

Læs også: Fuld adgang: Tre unge mænd stjæler systemnøgle til ældreboliger 

- Vi var rigtig bekymrede. Det ville give en stor usikkerhed, hvis den nøgle var i de forkerte hænder. Derfor ringede vi til politiet med det samme, siger den administrerende direktør Lene Jensen.

Da direktøren selv landede på stedet, kunne hun dog på den front ånde lettet op. For nok var stedet ganske rigtigt blevet bestjålet - men alle systemnøgler hang, hvor de skulle.

Stjålet nøgle var til kontoret

Det viser sig nemlig, at den nøgle, som medarbejderen troede var en systemnøgle, blot var en nøgle til kontoret. Den var opbevaret sammen med alle hjemmeplejens i det skab, der var brudt ind i. Alle systemnøgler viste sig derimod at være uberørte i en anden aflåst boks.

- Man bliver rigtig lettet. Det havde været ganske forfærdeligt, hvis en af systemnøglerne var væk. Så var der en låsesmed, der havde fået rigtig travlt, siger Lene Jensen.

Det lykkedes politiet at få fat i de tre gerningsmænd kun et par timer efter indbruddet. I bilen, der var blevet stjålet, var der nemlig monteret en såkaldt GPS-tracker. Politiet kunne derfor efter kort tid finde frem til køretøjet. Ikke langt fra bilen fandt de også de tre gerningsmænd, som alle blev anholdt.

I videoen forklarer Lene Jensen, hvordan tyvene fik adgang til stedet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App