Hjemløsefodbolden rammer Sakskøbing

Sakskøbing bliver vært for de åbne sjællandske mesterskaber i gadefodbold for hjemløse og socialt udsatte. Torsdag går det løs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing er torsdag den 24. september vært for OMBOLDs åbne sjællandsmesterskaber i gadefodbold for udsatte og hjemløse. Her deltager 15 hold fra misbrugscentre, boformer, herberger og væresteder fra hele landet om guldet. Mesterskabet bliver afviklet på en mobil gadefodboldbane på parkeringspladsen ved forsorgshjemmet.

Saxenhøj har længe været fast deltager ved OMBOLDS mesterskaber og stævner, hvilket ikke er en tilfældighed. Erik Søndergaard, der er leder af forsorgshjemmet fortæller:

- Vi prioriterer fysisk aktivitet og motion på forsorgshjemmet og i vores aktivitetstilbud, da motion udover at være sundt, også er vigtigt for livskvaliteten hos alle mennesker – også udsatte og hjemløse. Vi har derfor gennem 10 år haft en fast ugentlig fodboldtræning om mandagen, hvor der kommer mellem 10-20 spillere, siger han i en pressemeddelelse fra OMBOLD.

Saxenhøj stiller med hele to hold ved mesterskabet, der får deltagelse af spillere fra både Fyn og Jylland, og er det sidste af OMBOLDs udendørs stævner i år.  Fælles for alle spillerne er, at de er særligt socialt udsatte, og ikke har tilknytning til den traditionelle foreningsidræt, men i stedet er en del af OMBOLDs idrætsfælleskab, der årligt arrangerer stævner og mesterskaber, og hvor der hverken kræves kontingent eller medlemsskab.

Fakta om turneringen:

  • Tid: Torsdag den 24.09.2015 2015 kl. 10-16.

     

  • Sted: Forsorgshjemmet Saxenhøj, Nørrevang 24, 4990 Sakskøbing