¨

Hjemløse får vinter-sengeplads i Nykøbing F.

Foto: TV ØST

En økonomisk håndsrækning er på vej til landets væresteder, så hjemløse kan få et sted at overnatte, når vinteren for alvor sætter ind.

Der bliver snart flere munde at mætte på varmestuen Perronen I Nykøbing Falster. For andet år I træk bliver der oprettet nødherberg for hjemløse I de koldeste vintermåneder.

- Det med et herberg; det er guld, for der er virkelig brug for det, siger Freddy Skaaning som er bruger og frivillig på perronen.

Brian Højmose har været uden hjem i fire år. Han ved om nogen, at det nytter.

- Det gælder liv eller død, lyder den kontante melding fra Brian Højmose

For ham var tilværelsen uden en seng i vinterkulden markant anderledes.

- Jeg drak meget alkohol og tog stoffer, når jeg ved at jeg får en seng, så kan jeg holde mig fra alt der.

- Vi har jo ret mange hjemløse på Perronen, og nu får de mulighed for at få lidt at spise og en varm seng, forklarer Perronens formand Klavs Lauritzen.

Afsender af pengene til de ekstra sengepladser er Social- og integrationsministeriet. I alt er der bevilliget 2 mio. kr. til varmestuer i seks af landets byer.

- Der er behov for, at der er sengepladser nok til dem, der har behov for et sted at sove, når det bliver koldt på gaden. Jeg synes, det er meget værdigt, at man sørger for, at alle kan få tag over hovedet, og det er derfor vi nu bevilliger penge til de her nødovernatningspuljer, siger Karen Hækkeup.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Det Nationale Forskningscenter for Velfærd er der i 2011 omkring 100 hjemløse i Guldborgsund Kommune. De kan benytte sig af overnatningstilbuddet frem til d. 31. marts næste år.

03:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App