¨

Hjælp til oversvømmede sommerhuse

Foto: TV ØST

Bedst som Sydfalster var tæt på at drukne i kæmpestore vandpytter, kom hjælpen i dag i form af pumper og et stort antal beredskabsfolk.

Hele dagen forsøgte 23 mand fra Guldborgsund Redningsberedskab og Beredskabsstyrelsen i Herning at begrænse vandskaderne i Marielyst.

- Hvis vi ser på hele området, så pumper vi lige nu 40.000 liter vand væk i minuttet, siger indsatsleder Stine Arenshøj fra Guldborgsund Redningsberedskab.

De steder, hvor pumperne er i aktion, er vandstanden faldet med omkring fem centimeter i løbet af eftermiddagen.

- Jeg kan ikke svare på, hvornår vandet er væk. Det afhænger også af vejret. Men vi gør, hvad vi kan, siger Stine Arenshøj.

Der er store oversvømmelser mange steder på Falster, og det er Guldborgsund Forsyning, som prioriterer, hvor og hvornår beredskabet skal sættes ind. I Gedesby, hvor et helt sommerhusområde også står under vand, er problemet, at beredskabet ikke kan pumpe vandet væk. Kanalerne er overfyldte og tæt på at flyde over. Det er en af grundene til, at beredskabet her til eftermiddag kæmpede mod vandmasserne i Marielyst.

- Forsyningen har prioriteret at sikre spildevandssystemet først, så det ikke bliver fyldt med regnvand og får spildevand til at flyde ovenpå, for det udgør en sundhedsrisiko, siger Arne Graae Jensen (V), som er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Guldborgsund Kommune.

Beredskabet fortsætter med at pumpe vand væk de næste mange timer.

02:16 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App