Hjælp på vej til unge i Guldborgsund

Det kan være svært at vide, hvor man skal gå hen med sine problemer. Men nu er der måske hjælp på vej til unge i Guldborgsund.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sidste sommer indså 15-årige Emil Holbæk fra Nykøbing Falster, at han havde brug for hjælp til at stoppe sit hashmisbrug.

Han bare ikke, hvor han skulle gå hen med sine problemer.

- Jeg vidste godt, der var en hel masse hjælp at hente. Jeg havde bare ikke lige overblik over, hvor den var, fortæller 15-årige Emil Holbæk.

Se indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090514guldborgteen.flv]

Hans forældre skaffede ham hjælp gennem lokale socialmedarbejdere.
Men mange unge med problemer ikke, hvordan de kan søge hjælp hos det offentlige. Guldborgssund Kommune vil nu gøre det lettere for de unge at kontakte dem.

- Vi har fundet ud af, at der er mange unge, der savner en bedre og nemmere kontakt til kommunen, forklarer Jens Erik Boesen (Venstre), som er formand i Børne- og Skoleudvalget i Guldborgsund Kommune.

Til september starter Projekt Ungerådgivningen som et nyt led i kommunens børne- og ungepolitik.
Her skal en psykolog og to socialrådgivere hjælpe unge med alt fra kærestesorger, til udddannelsesspørgsmål og misbrugsproblemer. Det kan ske per mobiltelefon, mail og endda Facebook, og de unge får svar indenfor et døgn.

Og idéen er god, men også på tide, mener Emil Holbæk:

- Jeg kunne godt selv have brugt det. Og i mange år har unge mennesker taget stoffer, og det har været et stort problem, så kommunen kunne godt have fundet på idéen her lidt tidligere, lyderd et fra Emil Holbæk.

Også SSP hilser rådgivningen velkommen.

- Vi har en masse unge,  som har været i kontakt med kommunen, men mister pusten, fordi det er for besværligt, og derfor tror jeg helt klart, at det her vil hjælpe dem, fortæller SSP-konsulent i Guldborgsund Jens Tang Holbek.

Projektet er et forsøg i tre måneder, men tager de unge godt imod det, vil kommunen fortsætte det.