¨

Hestenshaab: Det er en særlig grov sag

01:14

Dyrenes Beskyttelse fandt i alt 16 vanrøgtede heste på gården på Lolland. De var udmagrede, havde store pletter i pelsen og sår på grund af utøj og havde hove, der var mere end dobbelt så lange som normalt.

De vanrøgtede ponyer fra Lolland har fået midlertidigt ophold hos Hestenshaab på Falster. Her skal de forsøge at hjælpe dyrene på fode igen.

Medarbejderne hos hesteinternatet Hestenshaab på Falster har fået noget af en opgave.

Dyrenes Beskyttelse har placeret otte vanrøgtede ponyer fra en gård på det sydlige Lolland i deres varetægt, og der er rigtig meget arbejde, der skal gøres, før hestene - måske - får et godt liv.

Det fortæller Anja Kjeldbjerg, der ejer internatet, til TV ØST.

Læs også To heste aflivet: Grov vanrøgt af heste på Lolland

- De er så utrygge, så det er et kæmpe arbejde overhovedet at komme tæt på dem. Vi sidder ude ved dem i timevis bare for at se, om vi kan få dem til at komme hen til os, siger hun.

De er så utrygge, så det er et kæmpe arbejde overhovedet at komme tæt på dem

Anja Kjeldbjerg, Hestenshaab

Indavl og meget lange hove

Hos Hestenshaab arbejder de sammen med både Dyrenes Beskyttelse og Hestens Værn, og Anja Kjeldbjerg har set mange sager om vanrøgt af heste.

- Men det her er en særlig grov sag. En ting er antallet af ponyer. Noget andet er, at sådan nogle ponyer ikke skal have meget at leve af. Så når de ser så forfærdelige ud, så er det meget slemt, siger hun.

Dyrenes Beskyttelse fandt i alt 16 vanrøgtede heste på gården på Lolland. De var udmagrede, havde store pletter i pelsen og sår på grund af utøj. Ponyernes hove var mere end dobbelt så lange som normalt.

Når man ser nærmere på hestene, så er der noget, der tyder på, at der også er indavl

Anja Kjeldbjerg, Hestenshaab

- Min smed vurderer, at en af hestene i hvert fald ikke har været ved smed i to år. Den går meget dårligt. Og når man ser nærmere på ponyerne, så er der noget, der tyder på, at der også er indavl. De ser lidt spøjse ud, siger Anja Kjeldbjerg.

- Det tegner godt

Det taler dog til hestenes fordel, at de ifølge Anja Kjeldbjerg er unge og nysgerrige. Det kan måske gøre det lettere at vænne dem til mennesker.

Læs også Dyrlæge om vanrøgtssag: Det har stået på i flere måneder

- Jeg skal sammen med Dyrenes Beskyttelse lave en vurdering af, om der for nogen af dem er risiko for, at de vil være stressede i selskab med mennesker resten af livet. Men det tegner godt, siger hun.

To af hestene fra gården var i så dårlig forfatning, da Dyrenes Beskyttelse fandt dem, at de blev aflivet med det samme. Tre yderligere er i risiko for også at skulle aflives.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App