¨

Hestefolk til kamp mod lukning af travbaner

Foto: TV ØST

Torsdag formiddag demonstrerer hesteinteresserede foran Christiansborg mod lukningen af blandt andet travbanen i Nykøbing Falster.

Klokken 10 torsdag formiddag er der demonstration på Christiansborg Slotsplads for bevarelse af travsporten. Det er Hesteejerforeningen ved Nykøbing F. Travbane, der står for planlægningen, og håbet er, at de kan råbe politikerne op.

I foråret kom det frem, at travbanerne i Nykøbing Falster og Billund skal lukke. Lukningen kommer i kølvandet på politikernes forlig om fordelingen af tipsmidlerne, og det betyder, at væddeløbssporten i løbet af det næste år mister 15 millioner kroner, så tilskuddet i 2018 vil være faldet med 30 millioner kroner i alt.

Derfor har Hestesportens FinanseringsFond (HFF) ikke set andre muligheder end at lukke banerne i Nykøbing Falster og Billund.

Håber på 50-60 lokale

Nu håber hestefolket så, at en demonstration kan være med til at ændre planerne.

- Jeg håber, at vi kan sende en ordentlig flok derind, og jeg ved, at de fleste af landets andre travbaner også sender folk derind i busser. Vi har sendt information ud til vores medlemmer i går og i dag (onsdag og torsdag, red.), og jeg håber, at der deltager 50-60 stykker hernede fra og 400-600 i alt, siger Kasper Nielsen, der er næstformand i Hesteejerforeningen ved Nykøbing F. Travbane til folketidende.dk.

Der er fælles, gratis bustransport til og fra Christiansborg.

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App