¨

Her holder de jul to gange

Foto: TV ØST

Hos familien Adamsen i Sakskøbing fejrer de også juleaften den 23. december

Mange børn i skilsmissefamilier danser allerede i dag om juletræet og pakker gaver op med mor eller far og så gør de det hele om igen i morgen.

Sådan er det i en tid, hvor over 15.000 par alene sidste år blev skilt.

Og hos familien Adamsen gør de her lillejuleaften klar til juleaften, som skal holdes på helt traditionel vis med den store middag, julegaver og juletræ.

For mor og far blev skilt for fire år siden og hvert år fejrer børnene jul to gange. Både den 23. og 24. december hos enten mor eller far.

-       Vi holder jul i dag som var det den 24, fortæller mor Camilla Adamsen.

Og i år er det Camilla Adamsen, der har sine to drenge på 12 og tre år lillejuleaften. Juleaften skal de fejre hos deres far. 

-       Det har vi valgt fordi så føler børnene, at når de nu ikke kan være sammen med både mor og far, så får de trods alt en jul med mor og far, siger hun.

-       Og det har fungeret rigtig godt for alle parter, jeg har overhovedet ikke oplevet, at børnene bliver trætte eller synes, at det er øv med samme mad i to dage eller noget, siger Camilla Adamsen.

 Og Nicklas Adamsen er da også ganske tilfreds med ordningen.

-       Altså man vil jo gerne fejre julen med både far og mor, for man holder jo meget af begge personer, man kan jo ikke bare skille den ene fra, fortæller han. 

I morgen fejrer drengene så jul hos deres far.

02:42 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App