Her er Danmarks nye landshold for tømrere

Danmarks nye landshold for tømrere blev i dag præsenteret i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et helt nyt landshold har set dagens lys. I dag blev det præsenteret på erhvervsskolen CELF i Nykøbing Falster - og der er hverken tale om et landshold for håndbold eller fodbold. 

Det nye landshold består nemlig af de tre dygtigste danske tømrerelever plus en tilhørende landstræner og holdleder. 

quote Næste store internationale konkurrence er et VM, og der kan kun være én med

Lau Blytt Haubro, landsholdstømrer

De skal sammen repræsentere tømrerfaget og deltage i nationale og internationale konkurrencer. Og så skal de være med til at promovere erhvervsuddannelsen, så flere får interesse for at blive tømrer. 
En af deltagerne er Lau Blytt Haubro. Han vandt guld ved DM i Skills tidligere i år.

- Det er fedt. Det er jo noget jeg har arbejdet for - også med træningen op til DM i Skills og så videre, siger Lau Blytt Haubro.

Artiklen fortsætter under billedet

Lau Blytt Haubro er Danmarks bedste tømrerlærling og glæder sig til at komme til EM i Østrig
Lau Blytt Haubro er Danmarks bedste tømrerlærling og glæder sig til at komme til EM i Østrig Foto: Ida Kristensen - TV2 ØST

VM og EM på vej

Der er store planer for de tre unge landsholdstømrere.

- Planen er at vi alle skal med til EM i Østrig. Næste store internationale konkurrence er et VM, og der kan kun være én med, fortsætter Lau Blytt Haubro, som erkender, at der dermed også bliver lidt intern konkurrence mellem de tre tømrertalenter.

De tre unge talenter skal dog ikke dyrke deres talent helt alene. De får nemlig både en holdleder og en træner. Træneren hedder Michael Thage, og han er til daglig underviser på tømreruddannelsen på CELF. For ham er det en drøm, der er gået i opfyldelde. 

- Det føles rigtigt godt, det kan jeg godt sige. Det er noget, jeg har drømt om rigtig længe og noget, jeg har arbejdet hårdt på.

quote Der er meget stort fokus på, at de unge mennesker skal have mulighed for at dyrke deres talent

Michael Thage, træner for landsholdet

- Det skal vi have, fordi der er meget stort fokus på, at de unge mennesker skal have mulighed for at dyrke deres talent inden for deres fag. Det skal det her tømrerlandshold være med til at brede ud i hele landet, siger Michael Thage.

Ud over at deltage i internationale konkurrencer skal landsholdet blandt andet besøge landets mange erhvervsskoler og fortælle om de mange muligheder for de mest talentfulde tømrere.