Hel bydel sætter bamser i vinduerne for at styrke sammenholdet

I Sundby ved Nykøbing Falster kan man mange steder spotte en bamse i vinduet eller træet. Legen er med til at skabe sammenhold under nedlukningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Frygten for smittespredning af coronavirus tvinger os til at finde på kreative tiltag, der kan aktivere og skabe sammenhold i en svær tid.

quote Nu er der noget at gå efter

Katja Edlund, Sundby

Rundt om i Danmark er bamsejagt blevet en populær beskæftigelse for både børn og voksne, og den trend er borgerne i Sundby ved Nykøbing Falster hoppet med på. 

I sidste uge skrev Katja Edlund på Facebook og spurgte, om nabolaget ikke ville være med til at sætte bamser i vinduerne, så børnene kunne aktiveres med bamsejagt.

- Hvem vil være med til bamsejagt? Det eneste du skal gøre er, at sætte en tøjbamse af en slags, i vinduet ud imod vejen. Når man så skal gå en tur, kan man lave det til en lille konkurrence at finde bamser i folks vinduer. Er I med?, stod der blandt andet i opslaget.

Den idé var rigtig mange fra bydelen med på.

Over 80 personer har indtil videre kommenteret opslaget med ledetråde til deres adresser, hvor man kan være heldig at spotte en bamse i vinduet, på postkassen eller i træerne.

Artiklen fortsætter under billedet.

På Sundtoften sidder denne bananbamse i vinduet hos Trine Maria Kristensen.
På Sundtoften sidder denne bananbamse i vinduet hos Trine Maria Kristensen. Foto: Privatfoto - Trine Maria Kristensen

Voksne får også noget ud af legen

Katja Edlund har selv to børn, og hendes opslag var i udgangspunktet tænkt som en måde at aktivere sine børn på.

- Det kan godt være lidt svært nogen gange at få børnene med ud, de siger åh nej, skal vi nu gå en ny tur mor. Men nu er der noget at gå efter, og de synes, at det er rigtig sjovt, fortæller Katja Edlund fra Sundby.

Artiklen fortsætter under billedet.

På Kildegaardsvej vogter den lille bamse over postkassen hos Birgitte Blands Søndergaard.
På Kildegaardsvej vogter den lille bamse over postkassen hos Birgitte Blands Søndergaard. Foto: Privatfoto - Birgitte Blads Søndergaard

Nu har legen dog udviklet sig, og Katja Edlund havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at borgere i hele Sundby ville støtte op om ideen.

- Det giver også os voksne noget. Det giver en form for sammenhold, fordi det viser, at vi holder sammen ved at gøre det samme, forklarer Katja Edlund.

Inspiration på tværs af landegrænser

Inspirationen til bamsejagten kommer blandt andet fra Belgien, og det er ikke første gang, at danskerne lader sig inspirere af kreative corona-tiltag fra andre lande.

Det er eksempelvis blevet lidt af en trend at mødes på altanerne eller villavejen til musik og sang, og den idé kommer oprindeligt fra italienerne.

- Vi har set nogle videoer fra Italien, hvor folk kommer ud på altanerne og synger, og så tænkte vi, at det vil vi også gerne være en del af, har Nina Hoff tidligere fortalt til TV2 ØST.

Nina Hoff er en af initiativtagerne bag fællesmusik på en villavej i Næstved. Her mødes naboerne hver aften klokken 19.00 for at høre en fælles sang, der brager ud af den medbragte Soundbox.

Den festlige tradition begyndte den 16. marts, og siden har 10-15 husstande holdt fast i fællesskabet. 

Video: På Assensvej i Næstved samles de hver aften til musik med blink og båthorn