¨

Havneby hylder kendt kage i håbet om at komme på landkortet

00:36

Video: Kasper Larsen - TV2 ØST

Danmarks angiveligt første festival for vandbakkelser blev søndag afholdt i Guldborg. Byen håber, at festlighederne kan sætte dem på landkortet.

- I Odense har de en tarteletfestival, og på Langeland har de en frikadellefestival. Så hvorfor laver Guldborg egentlig ikke en vandbakkelsesfestival?

Spørgsmålet kom fra Hanne Veje en sen aften, da en gruppe lokale ildsjæle mødtes for at drøfte, hvordan man kunne tiltrække turister og tilflyttere til havnebyen Guldborg, der, forbundet af Guldborgbroen, ligger på både Lolland og Falster.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hanne Veje, medlem af Brobyggerne i Guldborg & Omegn. Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

De andre medlemmer i Brobyggerne i Guldborg & Omegn, som er en arbejdsgruppe bestående af tre lokale kvinder tilknyttet Fællesrådet for Guldborg og Omegn, var med på idéen, og søndag den 14. juli afholdt byen Danmarks angiveligt første festival for vandbakkelser.

Artiklen fortsætter under billedet.

Vandbakkelser består af en opbagning af smør eller margarine, hvedemel og vand, som røres op med æg. Dagens vandbakkelser blev leveret af Horslunde Bageri. Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

- Vi vil rigtig gerne sætte Guldborg og omegn på landkortet, fordi vi kan så meget, og folk er så lykkelige her, siger Hanne Veje.

Det handler om livsglæde

Ud over vandbakkelser bød festivalprogrammet blandt andet på pandekagebod, bådture på Guldborgsund, vandreture, guidet cykeltur i skoven, fuglekiggertur, rollespil, koncert, fotografering ved kyssebænken og en tur i kajak.

- Festivalen skulle handle om den livsglæde, som vi har hernede, og det er jo noget med kage, så det blev til vandbakkelser, fortæller Merethe Kepp, medlem af Brobyggerne i Guldborg & Omegn.

Artiklen fortsætter under billederne.

Havnebyen Guldborg er forbundet af Guldborgbroen og ligger på både Lolland og Falster. Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

Lolland-Falster Lovestorm var også repræsenteret ved dagens festival. Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

Ud over vandbakkelser bød festivalprogrammet blandt andet fotografering ved kyssebænken. Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

Vandbakkelser består af en opbagning af smør eller margarine, hvedemel og vand, som røres op med æg.

Der er normalt ikke tilsat sukker i vandbakkelser, og de kan derfor anvendes både som kager fyldt med flødeskum og syltetøj eller som en let anretning fyldt med for eksempel rejesalat eller.

Opskrift på vandbakkelser:

1 liter vand og 500 gram margarine bringes i kog. 500 gram hvedemel kommes i, hvor der røres godt, stadig med varme. 

Massen køles lidt af, hvorefter der piskes 15 æg i 1-2 æg ad gangen til det er en glat masse.

 

Bag dine vandbakkelser midt i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader, indtil de er gyldne. Det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen, før de er færdige. For så falder de sammen. 

 

Ved Vandbakkelses-Festivalen var der vandbakkelser med limecreme, hindbærcreme og tobleronecreme. Det er kun fantasien, der sætter grænser. 

 

 

Opskriften kommer fra Horslunde bageren, der også stod bag vandbakkelserne i Guldborg.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App