Havnebad får lille million til stort projekt

Nysted Havnebad har fået knap en million fra Nordea-fonden til støtte til et nyt havnebad. Håbet er, at stedet bliver et nyt socialt samlingspunkt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- En sådan hjælp til vores projekt er fantastisk flot.

Sådan siger formand Jens Frederiksen for Nysted Sauna og Havnebad, efter foreningen har fået knap en million kroner i støtte.

quote Forhåbentlig kan vi etablere stedet som en badeanstalt som i gamle dage men i nye rammer, hvor det bliver et samlingspunkt, hvor man mødes og snakker

Jens Frederiksen, formand, Nysted Sauna og Havnebad

De 985.000 kroner skal udfylde en stor del af budgettet foreningens nye havnebad.

- De skal gå til en del af vores projekt, som i alt koster 2,6 millioner kroner. Så pengene går til en stor del af projektet, fortæller Jens Frederiksen.

Samlingspunkt med stor betydning

Håbet er, at stedet skal være et samlingspunkt for Nysted for de 202 medlemmer og støttemedlemmer, men også for andre. 

- Forhåbentlig kan vi etablere stedet som en badeanstalt som i gamle dage men i nye rammer, hvor det bliver et samlingspunkt, hvor man mødes og snakker. Og så bliver der jo sauna i det nye, og det har der ikke været før, så på den måde er det en opgradering, siger formanden.

Men han forventer også, at stedet vil få stor betydning for et noget større område.

- Jeg har set lignende i Køge, hvor det samler mennesker fra op til 25 kilometers afstand, så det forventer jeg da også, at vores havnebad i Nysted vil kunne, siger han og fortsætter:

- Vi har tænkt os at sælge endagsbilletter til turister og folk i området, og så forventer jeg da, at det vil kunne samle folk fra hele Lolland og Falster, lyder det.

Nemmere end med en tom kasse

Guldborgsund Kommune har ifølge formanden gjort en stor indsats for at hjælpe foreningen med at få projektet til at lykkes. Men foreningen søger også øvrige fonde og legater til projektet. Og her mener formanden, at den store pose penge, som de netop har fået, har en stor betydning.

- Når man får sådan en lille million, så er det nu engang nemmere, at få andre til at spytte penge i projektet, end hvis man står med en tom kasse. Så jeg tænker ikke, det bliver det økonomiske, som bliver det vanskeligste, siger Jens Frederiksen.

Ifølge formanden forhandles der i øjeblikket med Kystdirektoratet om placeringen af projektet. Men han forventer, at man kan begynde for alvor på projektet næste år.