Har ventet 314 dage på fornyet kørekort

Har man ADHD, diabets eller andre skavanker, så kan ventetiden på et nyt kørekort være helt op til et år. Men efter længere tid, har politiet nu en løsning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

314 dage. Så længe har Per Albrechtsen fra Væggerløse på Falster ventet. Han har ansøgt om at få fornyet sit kørekort.

I øjeblikket er politiet bagud med den bunke af ansøgninger fra folk, der har bemærkninger på deres lægeattest. 

En af dem er Per Albrechtsen fra Væggerløse på Falster. Han lider af for højt blodtryk og får blodfortyndende medicin. Derfor ligger hans ansøgning om fornyelse af sit kørekort hos politiet og Sundhedsstyrelsen. Men spørger man ham selv, har han alle de godkendelser, han skal have.

- Der er o.k. fra min egen læge, der er o.k. fra øjenlægen og speciallægen, så jeg kan ikke se nogen grund til, hvorfor jeg ikke skulle have mit kørekort fornyet, siger Per Albrechtsen. 

Han har per dags dato ventet i 314 dage, men det lyserøde kørekort er endnu ikke dukket op.

Køreskole bakker op

I oktober sidste år blev sagsbehandlingerne af kørekort flyttet fra politikredsene til to centre hos politiet - et i øst og et i vest. Siden da, har der været massive ventetider på at få et kørekort. Det har Heine Thoregaard mærket. Han er kørelærer - og lige nu venter seks af hans elever på at få kørekortet.

- Der er elever, der har brug for det kørekort. Der nogle elever, der skal have det, når de fylder 18 år, men der er så også nogle, der har brug for det erhvervsmæssigt. Der fylder det rigtig meget, for de ikke komme ud og tjene fædrelandet, når de ikke har det kørekort, som for eksempelvis lærerpladsen forlanger, siger Heine Thoregaard, der er ejer af en køreskole med selvsamme navn.

Politiet: Vi erkender der er et problem

Hos politiet er man godt klar over, at der siden sammenlægningen til de to centre har været et problem. Derfor vil de nu gøre noget ved det. 

- Vi har løbende tilført ressourcer, og det er så nu, at vi har fået tilført midler til at kunne ansatte 22 nye midlertidige arbejdere for at hjælpe os af med sagspuklen, siger Pernille Birch, centerchef hos Administrativ Center Øst hos politiet. 

Politiet regner med at have bragt ventetiden ned til et acceptabelt niveau ved udgangen af året.