Har søgt 200 elevpladser

Dorte Madsen har søgt mere end 200 elevpladser, men uden held. Hvis hun ikke får en elevplads kan hun ikke færdiggøre sin handelsuddannelse og det ærgrer hende

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På dåbsattesten er Dorte Madsen 47 år. Og det betyder, at det kan være svært at finde en elevplads. Efter hun blev færdig med sin grunduddannelse på handelsskolen har hun søgt mere end 200 elevpladser. Hvis hun ikke får en elevplads, kan hun ikke færdiggøre sin uddannelse, da elevpladsen er en del af den.

- Det er frustrerende og det ærgrer mig, fordi jeg vil så gerne have en elevplads, siger Dorte Madsen, Sakskøbing

Selvom hun har søgt mere end 200 stillinger, har hun ikke fået svar fra mange. Og hun er bange for, at det er hendes alder, der gør, at hun vælges fra.

- Jeg har lidt en ide om, at de ikke vælger mig, fordi jeg er for gammel. Jeg fik at vide efter en samtale i Silvan, at de hellere ville ansatte en, der var yngre, siger hun.

Usikkert at være ufaglært

Dorte Madsen er ikke den eneste, der ikke kan få en elevplads. Der er også mange unge, der har svært ved at færdiggøre deres uddannelse, fordi de ikke kan få en elevplads. Men derfor skal man ikke vælge uddannelse fra. Det mener Søren Vikkelsø, direktør på ungdomsuddannelser, CELF.

- De jobs der forsvinder i dag, er de ufaglærte jobs, og det er derfor at det er vigtigt at tage en uddannelse, hvis man vil sikre sin fremtid, siger han.

Og han ønsker da også at de får en uddannelse.

- Vi så også gerne, at de bliver uddannet, fordi der bliver brugt flere og flere penge på uddannelse, så hvis man nu sørgede for, at de kunne gøre den færdig så ville vi også spare en masse penge, siger Søren Vikkelsø

På jobcenteret i Guldborgsund mener de heller ikke, at man skal afholde dig fra at uddanne sig, fordi man ikke er 20 år længere. Men det handler om at finde ud af, hvad der passer bedst til den enkelte.

- I sidste ende kommer det an på en individuel vurdering af den enkelte person om, hvad der er bedste aktivering for personen, siger sekretariatsleder Henrik Thøgersen.

Hvis Dorte Madsen ikke får en elevplads før den 3. august, mister hun sine dagpenge, fordi de udløber.