Handicappede skal levere friske grøntsager til Claus Meyers hotel

Et samarbejde mellem Meyers og Hotel Saxkjøbing vil i fremtiden skabe stor værdi for en gruppe handicappede i Guldborgsund Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Stoltheden er til at mærke hos Erik Nyegabo og Hans Erik Hansen. De to mænd kommer begge på Besøgsgården Saxenhøj i Sakskøbing på Lolland, hvor de sammen med andre borgere med handicaps hjælper til i gartneriet. 

I fremtiden skal de være med til at producere og levere grøntsager til kendis-kokken Claus Meyer. Det sker i et samarbejde, hvor økologiske råvarer fra Saxenhøj bliver en del af menuen på Hotel Saxkjøbing, som er ejet af den kendte kok og iværksætter Claus Meyer.

- Det betyder så meget at samarbejde med Claus Meyer. Det er spændende, siger Erik Nyegabo.

Artiklen fortsætter under billedet.

Siden 1999 har Besøgsgården Saxenhøj været økologisk.
Siden 1999 har Besøgsgården Saxenhøj været økologisk. Foto: Guldborgsund Kommune

Skaber stor værdi for borgerne

Besøgsgården Saxenhøj er et beskæftigelsestilbud til handicappede borgere i Guldborgsund Kommune som i mere end 20 år har fungeret som økologisk besøgslandbrug med dyr, grøntsagsproduktion og en lille butik. Samarbejdet betyder, at hotellet lejer omkring to hektar jord og 300 kvadratmeter drivhuse. Ifølge Sasha Helsengren Hansen, der er gruppeleder på Saxenhøj, giver samarbejdet mellem parterne rigtig god mening.

- Vi tror på, at det kommer til at give en rigtig stor værdi for vores borgere, der går og arbejder her. Vi kan bidrage endnu mere med et meningsfyldt arbejde til andre end bare os selv, siger Sasha Helsengren Hansen.

quote Det betyder så meget at samarbejde med Claus Meyer. Det er spændende

Erik Nyegabo, medarbejder på Saxenhøj

Kammeratskab og samarbejde

En af dem, der finder stor mening i arbejdet, er Erik Nyegabo, der kom til Danmark i 1997.

Han er psykisk mærket efter krigen i Rwanda og har de seneste 16 år været en været en del af gartneriet på Saxenhøj, der beskæftiger borgere med fysiske eller psykiske handicaps.

Særligt to ting sætter Erik Nyegabo pris på ved at være en del af Saxenhøj. To ting, der ikke bliver mindre i fremtiden.

- Kammeratskab og samarbejde, fortæller han.

Læs også
Tartelet med rabarber vinder genåbningsdyst af hotel på Lolland
Læs også
Tartelet med rabarber vinder genåbningsdyst af hotel på Lolland

Håber på flere besøgende

Omkring 60 folk med forskellige udfordringer arbejder på besøgsgården. Håbet er, at samarbejdet vil øge det tal i fremtiden.

- Vi håber da på, at der kommer endnu flere besøgende hos os. At der kommer et endnu større af flow af mennesker, der kommer ned til os, siger Sasha Helsengren Hansen.

Den 1. april begyndte samarbejdet mellem Hotel Saxkjøbing og Saxenhøj. Her startede også 47-årige Maria Birna Arnardottir som ny gartner.

Hun kommer til at stå for produktionen af grøntsager i tæt samarbejde med kokke og personale fra Hotel Saxkøbing og borgerne fra Saxenhøj. Hun er godt rustet til jobbet, for hun har tidligere arbejdet med borgere med særlige behov. 

Sasha Helsengren Hansen ser stor værdi i det nye samarbejde.
Sasha Helsengren Hansen ser stor værdi i det nye samarbejde. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Nyhedsoverblik