¨

Håndbold: Skive trækker sig - NFH kan få ligapladsen

Foto: TV ØST

TV2 Sporten erfarer onsdag formiddag, at det nu står fast, at Skive FH trækker sit damehold fra håndboldligaen. Dermed kan NFH ende med at overtage pladsen.

NFH kan ende med at spille i håndboldligaen efter sommerferien, selv om de netop er rykket ned i 1. division.

TV2 Sporten erfarer onsdag formiddag, at Skive FH trækker deres damehold fra ligaen, og dermed er der banet vej for en plads til damerne fra Falster.

Skive FH's herrehold er netop rykket op i ligaen, men klubben har ikke råd til at have to hold i landets bedste række pt., og derfor har de måttet trække det ene. At det lige blev damerne, der ellers har kæmpet for at blive i ligaen, skyldes at 11 af truppens 16 spillere er smuttet, og det samme er træner Ryan Zinglersen.

Sponsorer bakker op

Ifølge Ritzau kom det allerede tirsdag frem, at bestyrelsesformand Mogens Garder onsdag morgen skulle mødes med sponsorerne for at drøfte sagen. Det møde viste, ifølge Skive Folkeblad, at sponsorerne bakker fuldt op om en beslutning om at trække holdet. Det samme gør bestyrelsen.

- Beslutningen er endelig. Vi har lige kontaktet Dansk Håndbold Forbund, siger Mogens Garder til Ritzau.

- Vi er nødt til at komme videre, og det her er den bedste løsning for os, fortsætter bestyrelsesformanden.

Umiddelbart står NFH først i kø til at overtage pladsen fra vestjyderne, men klubbens direktør Søren Jacobsen ville tirsdag ikke kommentere på forlydenderne om, at holdet kunne vende tilbage til ligabold trods nedrykningen i denne sæson.

Endnu et frikort

Det vil være noget af en sensation for holdet, hvis NFH ender i ligaen på et afbud igen. I den forgangne sæson skulle de slet ikke have spillet i den bedste række, men da Vejen EH trak sig på grund af konkurs, overtog NFH pladsen.

Nu kan det så ske igen, og denne gang har falstringerne formentligt bedre chancer for selv at spille sig til en plads over nedrykningsstregen. Klubben har i de seneste måneder hentet adskillige spillere til. Blandt andre landsholdsprofilerne Kristina 'Mulle' Kristiansen og Mette Gravholt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App