Håber at få syg dansker hjem inden 10 dage

Holdet bag indsamlingen er tættere på end nogensinde. Nu mangler der kun 70.000 kroner til at få Michael Christensen hjem fra Filippinerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I ugevis har de kæmpet for at samle det store beløb ind, der skal til for at få den syge Michael Christensen fra Falster hjem fra Filippinerne.

47-årige Michael Christensen har dødssyg været strandet på Filippinerne efter en alvorlig motorcykelulykke og fordi han rejste uden en rejseforsikring. Men nu er han tættere på, at komme hjem til Danmark takket være det store indsamlingshold, som nu håber på, at kunne sende Michael Christensen hjem inden for de næste 10 dage.

Det har ellers været fremme, at Borgerservice ville sende ham til Letland, da Michael Christensen har arbejdet og boet i Letland i en årrække. Men ifølge Folketidende.dk blev konklusionen mellem Udenrigsministeriets Borgerservice og familien mandag, at Michael Christensen skal hjem til Danmark. 

-       Jeg håber, at han kommer hjem inden for 10 dage, vi mangler 70.000 kroner lige nu, og hans forældre er ved at prøve at få lavet en bankgaranti, så vi kan få sendt et hold læger af sted med det samme, fortæller Janne Tholstrup, der står for indsamlingen.

Hun oplyser også, at den store indsamling nu er oppe på 289.496,00 kroner.

Holdet bag indsamlingen har også fået lavet en plan for Michael Christensens hjemkomst hvilket blandt andet både kræver et ambulancefly fra Cebu til Manila, rutefly fra Manila til København samt læge, sygeplejerske og andet medicinsk personale ombord på flyet.

Planen koster 360.000 kroner og det er nu kun 70.000, der står i vejen for den syge danskers hjemkomst.

Janne Tholstrup er dog fortrøstningsfuld:

- Vi er glade og forventer, at Michael kommer hjem hurtigst muligt, siger hun.