Håndsprit og mad på vej til udsatte - varmestue får kæmpe donation

Varmestuen i Nykøbing Falster lukkede på grund af coronakrisen. Men takket være en stor donation kan den nu igen hjælpe

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På grund af coronaepidemien måtte Kirkens Korshær i marts lukke deres varmestuer. Men nu kan varmestuen i Nykøbing Falster igen hjælpe udsatte, sårbare og hjemløse i deres lokalområde.

TrygFonden har nemlig doneret 380.625 kroner til varmestuen - for selvom store dele af samfundet er lukket ned, forsvinder problemerne ikke for de mest udsatte borgere.

quote Vi deler håndsprit ud til hjemløse, så de også kan tage de nødvendige forholdsregler

Maria Mistarz Benzon, leder af varmestuen i Nykøbing Falster

- Der er i den grad behov for, at vores varmestue er åben for socialt udsatte. Der er behov for professionelle kompetencer, når ensomheden, de tunge tanker og manglende adgang til hjælp tager til.

Normalt er det penge fra Kirkens Korshærs genbrugsbutikker, som holder varmestuen i gang. Men dem kommer der ingen af for tiden, fordi genbrugsbutikkerne er lukket. 

- Derfor er vi rigtig glade for, at TrygFonden hjælper os med at holde åbent i varmestuen i Nykøbing Faster, fortæller Kirkens Korshærs regionschef for Sjælland og Øerne, Susanne Lodberg, i en pressemeddelelse.

Telefonisk varmestue og mad til udsatte

Selvom Kirkens Korshærs varmestue i Nykøbing Falster igen kan hjælpe de mest udsatte borgere, bliver hverdagen ikke helt den samme for brugerne af stedet. 

De kan nemlig stadig ikke mødes fysisk på varmestuen - men takket været donationen fra Trygfonden, kan varmestuen nu åbne en "telefonisk varmestue". Her ringer Kirkens Korshærs frivillige til de brugere, som er vant til at kunne finde omsorg og fællesskab i den fysiske varmestue.

- For mange af varmestuens brugere er ensomheden det sværeste i denne tid, hvor vi ikke har mulighed for nærhed og menneskelig kontakt. Det er helt afgørende, at vi kan fastholde kontakten og relationen over telefonen, fortæller leder af varmestuen, Maria Mistarz Benzon, i en pressemeddelelse.

Foruden den telefoniske varmestue kan Kirkens Korshær nu også sørge for, at de mest udsatte kan få mad i maven og noget at hygge sig med.

De uddeler nemlig 40 pakker med mad og aktiviteter til fattige børnefamilier og andre udsatte, og derudover er der tæpper og tøj til hjemløse og andre udsatte borgere.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kirkens Korshær har lukket deres varmestuer på grund af faren for coronasmitte. Men de frivillige sørger stadig for uddeling af mad. Her er det Jytte Christiansen og Karin Ditlevsen, begge frivillige i Nykøbing Falster, der sørger for uddeling af pizza.
Kirkens Korshær har lukket deres varmestuer på grund af faren for coronasmitte. Men de frivillige sørger stadig for uddeling af mad. Her er det Jytte Christiansen og Karin Ditlevsen, begge frivillige i Nykøbing Falster, der sørger for uddeling af pizza. Foto: Maria Mistarz Benzon, Kirkens Korshær

Værnemidler og medicinsk udstyr

Donationen fra Trygfonden hjælper samtidig varmestuens frivillige sygeplejerske, som får bedre betingelser for sit arbejde. Hun får nemlig en sygeplejetaske med forbindinger, medicin, termometer og andre nødvendigheder.

- Sygeplejersken har været tilknyttet i to år og har efterhånden fået god kontakt til selv de mest udsatte hjemløse. Hun kan med sin sundhedsfaglighed og tilgang få lov at hjælpe brugerne med fysiske lidelser. Og nu får hun adgang til det helt rigtige udstyr, siger leder af varmestuen, Maria Mistarz Benzon, i en pressemeddelelse.

Siden coronaepidemien nåede Danmark, har mange organisationer været bekymrede for, hvad virussen kan betyde for de hjemløse, som ofte har dårligt helbred og i sagens natur har sværere ved at overholde regler om at blive hjemme og udøve grundig hygiejne. Derfor får varmestuen også penge til køb af værnemidler og ekstra rengøring for at mindske smittespredningen.

- Værnemidler er nødvendige i denne tid – både for at passe på brugere og personale. Vi deler håndsprit ud til hjemløse, så de også kan tage de nødvendige forholdsregler, når de ikke er hos os i varmestuen, lyder det fra Maria Mistarz Benzon i en pressemeddelelse.