Håndboldklub rykker banen og spillerne ud på græs: - Det er som at sætte køer på marken

Større forsamlinger er kun tilladt ved udendørs idræts- og foreningsaktiviteter. Derfor har Nykøbing Falster Håndboldklub rykket træningen udendørs.

Lyden af en harpiksklistret bold, der rammer det hårde trægulv må u-15-drengene i Nykøbing Falster Håndboldklub undvære.

Men det gør dem ikke noget, for de er mest af alt bare glade for at være tilbage på håndboldbanen igen, selvom omgivelserne er noget uortodokse.

De nuværende corona-restriktionerne tillader ikke at mødes til idrætsaktiviteter indendørs, og derfor har håndboldklubben kridtet en græsplæne op og rykket træningen udendørs, hvor det er tilladt at samles 50 personer i foreninger.

- Det er dejligt at lave noget andet end bare at sidde derhjemme hele tiden, siger u-15-spiller Jacob Christiansen.

- Det er lidt hårdere at løbe og også ret glat til tider. Men man har det sgu sjovt, og det er dejligt at være i gang igen, supplerer holdkammerat Magnus Nielsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

håndbold2
Foto: Rikke Stockholm - TV2 ØST

Siden 16. december har indendørs idræt været lukket ned i hele landet. Inden da var en lang række kommuner allerede blevet pålagt dette.

Kommet for at blive

Det er ikke kun u-15 holdet, som har rykket håndbolden udenfor. I Nykøbing Falster Håndboldklub får spillere helt fra syvårsalderen til seniorniveau lige nu græs under håndboldskoene.

Så snart forsamlingsloftet tillod det, samledes bestyrelsen i håndboldklubben for at diskutere, hvad de kunne gøre for de håndboldtrængende medlemmer.

- Vi synes, det var oplagt for vores medlemmer at komme ud og spille lidt håndbold og få rørt sig. Derfor har vi i samarbejde med kommunen og Guldborgsund Hallerne lavet tre græsbaner, fortæller bestyrelsesformand Lasse Kok.

Se indslaget med udendørshåndbold her:

Holdets træner, Morten Rastrup, er glad for at kunne træne spilmønstre med holdet igen efter en lang pause, men det er især det sociale aspekt, som skinner igennem hos spillerne.

- De har simpelthen været så glade. Det er jo som at sætte køer på marken. De har simpelthen nydt bare at være sammen igen, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

-	De har simpelthen været så glade. Det er jo som at sætte køer på marken. De har simpelthen nydt bare at være sammen igen, siger holdets træner, Morten Rastrup.
- De har simpelthen været så glade. Det er jo som at sætte køer på marken. De har simpelthen nydt bare at være sammen igen, siger holdets træner, Morten Rastrup. Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST

Og selvom det er af nød, at tremeterkast, driblinger og studsafleveringer lige nu foregår under åben himmel, så vil klubformanden ikke udelukke, at de igen i fremtiden sætter deres ”køer” ud på marken igen.

- Medlemmerne har taget rigtigt godt imod det, så det er da noget, vi også vil overveje næste år. Det skal nok blive lidt varmere som i maj og juni. Men det er helt sikkert også noget, vi kan bruge, når vi holder håndboldskole, siger Lasse Kok.

I den nuværende genåbningsplan står indendørs idrætsaktiviteter til at åbne i flere etaper. 

I første omgang får børn og unge under 18 år lov til at vende tilbage i hallerne fra 21. april uden krav om coronapas. Den 6. maj åbnes så med coronapas for indendørs idræt for voksne over 18 år.