¨

Guldborgsund sparer på skolegang til flygtninge

Foto: TV ØST

Lærere og forældre i Nykøbing Falster er bekymrede over skolestarten for flygtninge og andre børn, der ikke kan tale dansk. Modtageklasser er nemlig sparet væk.

For flygtninge og andre børn, der ikke taler dansk, vil der ikke være nogen blød start i det danske skolesystem i form af en modtageklasse, der ellers normalt gør mødet med det danske sprog og kultur lidt nemmere.

De er nemlig sparet væk på Lindeskovskolen i Nykøbing Falster, skriver avisen Folketidende.

Både forældre og lærere er bekymrede over, at 25 ikke-dansktalende børn i sidste uge begyndte direkte i 0. til 3. klasse. Budgettet rækker nu nemlig kun til at lave modtageklasser for de større børn, skriver avisen.

Mandag aften var forældre, skolebestyrelse og lærere samlet for at diskture besparelserne og konsekvenserne af den nye måde, hvorpå skolen fremover vil modtage de udenlandske børn. Skolebestyrelsesformand, Anne Bille frygter, at de udenlandske børn uden modtagerklasser vil få en dårlig begyndelse på deres integration i Danmark og at de ressourcestærke forældre vil flytte deres børn fra Lindeskovskolen.

Ifølge Folketidende vil formanden for børn-familie – og uddannelsesvalget se på problemet på hun besøger skolen den 6. februar. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App