Guldborgsund lokker lystfiskere med kæmpegedder

Flere skal fiske i Guldborgsund Kommune. Det er kernen i et nyt samarbejde mellem kommunen og Fishing Zealand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skrevet af Odin Forfang

Guldborgsund Kommune har noget af det bedste lystfiskeri i Danmark, og vil gerne have flere turister. Derfor har de indgået samarbejde med Fishing Zealand om udvikling af lystfiskerturismen.

Fishing Zealand er et samarbejde mellem Danmarks Sportsfiskerforbund, kommuner på Sjælland og øerne, turistorganistioner og lokale virksomheder. Det er Guldborgsund, Roskilde, Vordingborg og Odsherred Kommuner, der deltager i samarbejdet. Fishing Zealand prøver at udvikle lystfiskerturismen, forbedre vandmiljøet og forbedre fiskemulighederne i hele regionen.

Guldborgsund Kommune har mange vandløb og lange kyststrækninger, så der er mange af muligheder for lystfiskere. Det er brakvandsfiskeriet efter de store gedder og aborrer, der skal trække flokke af fiskere til Falster.

Politikere, turistorganisationer og naturelskere er alle enige om, at samarbejdet med Fishing Zealand er en rigtig god idé, og at det giver mange muligheder for naturen, turisterne og de erhvervsdrivende.

Ifølge kommunen, så viser en analyse, at det en god forretning, at sparke gang i fiskeriet i området. Lystfiskerturismen i Danmark omsætter hvert år for 2,9 milliarder kroner, og giver 3 millioner turist-overnatninger om året.

Det svarer til, at hver ørred, der er fanget på stang, er 4.300 kroner værd, og mens hver gedde per kilo er 1.200 kroner værd for samfundet.