¨

Guldborgsund kortlægger mobildækning til hest

04:30

I Guldborgsund Kommune rider Ferierytter rundt med en særlig rygsæk, der skal kortlægge områdets mobildækning.

Der er bøvl med mobildækningen flere steder i regionen – også i Guldborgsund Kommune. Så nu vil kommunen kortlægge dækningen på hesteryg.

Guldborgsund Kommune kæmper med sorte huller i mobildækningen, og det er kommunen bange for kan koste turister.

Derfor har kommunen nu allieret sig med den lokale ferieudbyder Ferierytter, der laver færdigpakkede rideferier. De skal være med til at kortlægge mobildækningen på deres rideruter i området.

Problem i nødsituationer

Ferierytter har nemlig selv oplevet dårlig dækning på stierne flere gange, og det kan faktisk være et ret stort problem, hvis der skulle ske en ulykke på ruten.

Vi vil gerne være en kommune, der fremstår attraktiv på det her område

Niels Kjærgaard, bredbåndskonsulent i Guldborgsund Kommune

- Vores kunder bruger en app, der hedder Horse Rider SOS, som man knytter en kontaktperson til. Så alarmerer appen kontaktpersonen, hvis man skulle falde af hesten og komme så slemt til skade, at man ikke selv kan bruge sin mobiltelefon, fortæller Merethe Kepp, stifter af Ferierytter, til TV ØST.

- Men hvis appen ikke kan få mobilforbindelse, så kan den heller ikke sende efter hjælp og vise, hvor rytteren er kommet til skade og befinder sig.

Særlig rygsæk afdækker området

Derfor rider Ferierytter nu rundt med en særlig rygsæk, hvor der er fire mobiltelefoner med forskellige teleudbydere tilknyttet i. På turen forsøger telefonerne automatisk at lave dataoverførsler og foretage forsøgsopkald. Dataen i telefonerne bliver derefter analyseret af Torben Rune, der er civilingeniør ved Netplan i Birkerød.

- Jeg kan se på telefonerne, hvor meget dækning, der er, og hvor de enkelte teleselskaber dur og ikke dur, siger han.

Har afsmittende effekt på turisme

Kommunen vil med kortlægningen gerne gøre det lettere for virksomheder som Ferierytter at vejlede deres kunder i, hvor der er brugbar mobildækning i kommunen.

- Med det her forsøg kortlægger vi både, hvor der er dårlig dækning, men jo også hvor dækningen er god. På den måde kan Ferierytter fortælle deres kunder, hvor det er trygt at ride ud i naturen, siger Niels Kjærgaard, bredbåndskonsulent i Guldborgsund Kommune.

- Det har en afsmittende effekt i forhold til den turisme, vi ønsker i kommunen. Også i forhold til bosætning. Vi vil gerne være en kommune, der fremstår attraktiv på det her område.

Guldborgsund Kommune kan ikke oplyse, hvornår problemet med dårlig mobildækning er løst. Også Vordingborg Kommune har anskaffet sig to mobilkufferter, der skal udlånes til lokalrådene i kommunen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App