Guldborgsund Kommune indstillet til EU-pris

Når den europæiske pris, European Energy Service Award 2014, onsdag bliver uddelt i Bruxelles, er Guldborgsund Kommune med i kampen om at vinde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Guldborgsund Kommune er med i opløbet om at vinde European Energy Service Award. Onsdag aften løfter vicepræsidenten for den europæiske kommission sløret for årets vinder, og det kan meget vel være Gudlborgsund Kommune, der tager prisen med hjem, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Kommunens energirenoveringsprojekt i offentlige bygninger, det såkaldte ESCO-projekt, er nemlig nomineret.

Et skulderklap

Projektet er blevet udpeget, fordi det på en ny måde forener den traditionelle fysiske energirenovering med en omfattende indsats for at få dem, der bruger bygningerne til at være bevidste om energiforbruget.

- Jeg er utroligt glad for, at vi er blevet udpeget. Det betyder meget, at vi får international anerkendelse for det projekt, vi satte i gang i 2013, og som vi slet ikke er færdige med at udvikle. Det er et skulderklap, som understreger, at det vi gør, er noget helt unikt som andre kan lære af, siger projektleder Connie Nis-Hansen.

Om Guldborgsund Kommune tager prisen med hjem bliver afsløret onsdag 8. oktober klokken 20.

Esco-projektet udføres i et partnerskab med Siemens.

Fakta:

  • ESCO- Guldborgsund vedrører offentlige ejendomme: Skoler, haller, daginstitutioner, biblioteker, administrationsbygninger og sociale institutioner. Kun ejendomme, hvor der kan opnås så store besparelser at investeringen har tjent sig hjem på 12 år, indgår i projektet.
  • Hertil kommer en adfærdskampagne, der skal få brugerne af bygningerne til at tænke over energiforbruget. Adfærdskampagnen vil blive afprøvet på 2 skoler og i en børnehave henover vinteren. Som en del af kampagnen etableres der også et projekt i Guldborgsund Zoo og Botaniske Have, hvor der gennem leg sættes fokus på energibesparelse. Ligesom ved energirenoveringen er der stillet garanti for, at udgifterne ved etableringen af kampagnen, dækkes ved hjælp af de opnåede energibesparelse på grund af kampagnen.
  • Selve energirenoveringen forventes færdigt ultimo 2015.
  • Awardshowet, ”European Energy Service Award” varetages af EESI 2020, som er etableret med det formål at fremme muligheden for at opnå EU´s mål for energibesparelser frem mod 2020, ved at indgå energi-spare-kontrakter - EPC (EPC = Energy Performance Contracting)
  • De indkomne forslag vurderes af en 5-mands jury af internationale eksperter fra den europæiske kommission, europæisk investeringsbanker og Europæisk forbund for energi og miljø (FEDARENE).