Guldborgsund har fundet ny havnechef - igen

Der er netop ansat en ny havnechef i Guldborgsund Kommune, efter at den forhenværende afløser til stillingen sprang fra i 11. time.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Guldborgsund Byråd har tiltrådt havnebestyrelsens indstilling om, at 56-årige Allan Lauritzen bliver ny havnechef ved Guldborgsund Havne. Han tiltræder den 1. februar 2014, skriver bestyrelsen i en pressemeddelelse.

Der var ellers fundet en ny chef, som skulle være begyndt i oktober, men blot få dage før første arbejdsdag meddelte han på en mail, at han sprang fra, fordi han havde fundet et mere udfordrende job.

I stedte bliver det altså Allan Lauritzen, der lige nu er bosiddende i Hundested, som skal stå i spidsen for kommunens havne. Han begyndte i 1974 som dæksdreng og senere matros og har bestridt jobs som styrmand, overstyrmand, skibsfører, projektleder, nautisk chef, operationschef og andre maritime lederstillinger. Lige nu arbejder han som HSEQ manager (Health Safety Environment Quality) for Thorco Shipping.

Flytter til kommunen

Allan Lauritzen har arbejdet med mange forskelligartede maritime opgaver. Han har stor ledelseserfaring og har arbejdet meget med strategier og projekter. Han er også i besiddelse af gode forhandlingsevner og er meget engageret i forhold til forretningsudvikling, lyder det i pressemeddelelsen.

- Jeg er sikker på, at Guldborgsund Havne med ansættelsen af Allan Lauritzen, som vil bosætte sig i området, får den rigtige havnechef. Han har de rigtige kompetencer, og han har overblik og god indsigt i økonomiske forhold, siger havnebestyrelsesformand Hans Aage Pedersen. 

Projekt: Lær havnene at kende

Guldborgsund Havne er inde i en positiv udvikling, og der forestår forhåbentlig store nye udviklingsopgaver især omkring Orehoved Havn blandt andet som følge af byggeriet af den nye Storstrømsbro.

- Det er med store forventninger, jeg ser frem til at tiltræde stillingen som havnechef ved Guldborgsund Havne. Mit første indsatsområde og mit personlige projekt vil være ”lær havnene og besætningen at kende”. Ud over den daglige drift, ligger der nogle meget spændende projekter – særligt omkring udvidelse af Orehoved Havn – som jeg glæder mig meget til at komme i gang med, fortsætter Allan Lauritzen.