¨

Guldborgsund får Telepris 2017: Giver god dækning til borgerne

Guldborgsunds borgmester John Brædder og kommunens bredbåndskonsulent Niels Kjærgaard var mødt op for at modtage Teleprisen 2017, som uddeles af IDA Tele. De flankeres til højre af formanden for IDA Tele, Michael Jensen. Foto: Henrik Frydkjær

Guldborgsund har netop modtaget Den Danske Telepris 2017 for kommunens arbejde med at få hurtigt internet og god mobildækning ud til borgerne.

Ved den årlige telekonkurrence Tele2017, som finder sted onsdag, har Guldborgsund Kommune netop modtaget Den Danske Telepris 2017.

- Jeg er en rigtig glad mand. Prisen er en anerkendelse af hele kommunens indsats, og det gælder alle parter; borgere, leverandører og internt i kommunen, siger Niels Kjærgaard, der er bredbåndskonsulent i Guldborgsund Kommune.

Læs også Guldborgsund går forrest i kampen om bedre bredbåndforbindelse

2.800 fik bedre internet sidste år

Guldborgsund Kommune vinder prisen, fordi de har været særligt gode til at samarbejde om at få hurtigt internet og god mobildækning ud til borgerne i såvel de større som mindre byer kommunen.

- Det, vi har gjort, er at bygge bro mellem borgerne og bredbåndsleverandørerne. Vi har sat os ned og talt med folk, både borgere og leverandører, og hørt, hvordan vi kan løse det, siger Niels Kjærgaard.

Projektet om at få bedre bredbåndsdækning til Guldborgsund Kommune begyndte i marts 2016, og i løbet af sidste år fik 2.800 hustande i kommunen hurtigere bredbånd.

Ved slutningen af 2017 er forventningen, at 4.000-5.000 flere hustande har hurtigt internet og god mobildækning. 

Læs også Borgmester kritiserer regeringens bredbåndspulje

God signalværdi

På scenen i dag tog Guldborgsunds borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) og kommunens bredbåndskonsulent, Niels Kjærgaard imod Den Danske Telepris 2017.

Prisen blev overrakt af energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

- Det er jo et godt image, vi kan vise folk, som overvejer at flytte til kommunen. Nu om dage efterspørger folk jo bredbånd, og prisen her giver et signal om, at vi er en af de kommuner, som er allerlængst fremme, når det drejer sig om bredbånd, siger John Brædder, der er borgmester i Guldborgsund Kommune.

IT-branchen, som hører under Dansk Erhverv, afholder den årlige telekonference i samarbejde med Teleindustrien, DI Digital, Dansk Energi og en række andre organisationer. 

Det er Ingeniørernes fagtekniske selskab, IDA Tele, som står bag uddeling af Den Danske Telepris.

Dommernes begrundelse

Ved at have fokus på at sænke barrierer og omkostninger og bygge bro mellem branchen og kunderne, er Guldborgsund Kommune blevet det gode eksempel på, hvad kommuner kan gøre for at skabe bedre rammer for udbygningen af den digitale infrastruktur.

Guldborgsund har vist vejen for, hvordan samarbejde og konstruktiv dialog er et effektivt mål til at nå længere.
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App