Guldborgsund får Telepris 2017: Giver god dækning til borgerne

Guldborgsund har netop modtaget Den Danske Telepris 2017 for kommunens arbejde med at få hurtigt internet og god mobildækning ud til borgerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ved den årlige telekonkurrence Tele2017, som finder sted onsdag, har Guldborgsund Kommune netop modtaget Den Danske Telepris 2017.

- Jeg er en rigtig glad mand. Prisen er en anerkendelse af hele kommunens indsats, og det gælder alle parter; borgere, leverandører og internt i kommunen, siger Niels Kjærgaard, der er bredbåndskonsulent i Guldborgsund Kommune.

2.800 fik bedre internet sidste år

Guldborgsund Kommune vinder prisen, fordi de har været særligt gode til at samarbejde om at få hurtigt internet og god mobildækning ud til borgerne i såvel de større som mindre byer kommunen.

- Det, vi har gjort, er at bygge bro mellem borgerne og bredbåndsleverandørerne. Vi har sat os ned og talt med folk, både borgere og leverandører, og hørt, hvordan vi kan løse det, siger Niels Kjærgaard.

Projektet om at få bedre bredbåndsdækning til Guldborgsund Kommune begyndte i marts 2016, og i løbet af sidste år fik 2.800 hustande i kommunen hurtigere bredbånd.

Ved slutningen af 2017 er forventningen, at 4.000-5.000 flere hustande har hurtigt internet og god mobildækning. 

God signalværdi

På scenen i dag tog Guldborgsunds borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) og kommunens bredbåndskonsulent, Niels Kjærgaard imod Den Danske Telepris 2017.

Prisen blev overrakt af energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

- Det er jo et godt image, vi kan vise folk, som overvejer at flytte til kommunen. Nu om dage efterspørger folk jo bredbånd, og prisen her giver et signal om, at vi er en af de kommuner, som er allerlængst fremme, når det drejer sig om bredbånd, siger John Brædder, der er borgmester i Guldborgsund Kommune.

IT-branchen, som hører under Dansk Erhverv, afholder den årlige telekonference i samarbejde med Teleindustrien, DI Digital, Dansk Energi og en række andre organisationer. 

Det er Ingeniørernes fagtekniske selskab, IDA Tele, som står bag uddeling af Den Danske Telepris.

Dommernes begrundelse