¨

Guldborgsund får lov at hæve skatten i 2015

Foto: TV ØST

Højere skat venter borgerne i Guldborgsund Kommune. Det har Økonomiministeriet nemlig give tilladelse til.

Guldborgsund Kommune har nu helt officielt fået lov til at hæve skatten for 2015. Det oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Som en del af regeringens aftale med Kommunernes Landsforening (KL) kan kommunerne søge om lov til at hæve skatterne for samlet op til 150 millioner kroner. Fem kommuner udover Guldborgsund har søgt om at øge skatten for samlet 132,6 millioner kroner. Det er 100 millioner kroner mindre end sidste år.

Det glæder økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R), at kun få kommuner ønsker at øge skatten til næste år, og at forventningerne om skattestigninger er mere beskedne end sidste år.

- Samtidig sørger vi for, at de kommuner, som nu sænker skatten, vil modtage et tilskud. Det tilskynder de kommuner, der har mulighed for det, til at sætte skatten ned. Alt sammen er det med til at sikre fleksibilitet, når skatteniveauet skal fastsættes på rådhusene, siger han i en pressemeddelelse.

Budgetterne og skattefastsættelsen for 2015 skal vedtages af kommunalbestyrelserne senest den 15. oktober 2014. Dermed bliver det også kendt, hvilke kommuner der sætter skatten ned.

Alle kommuner, som søgte, har nu fået lov til at hæve skatten. Det er dog ikke sikkert, at alle seks kommuner vil hæve skatten med det fulde beløb.

Det er i økonomiaftalen samtidig forudsat, at andre kommuner sænker skatten for næste år, så kommunernes skattetryk samlet set ikke stiger.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App