Guldborgsund er blandt de mest populære sommerhus-kommuner

Guldborgsund er nu landets femte mest populære sommerhus-kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hele 648 sommerhuse blev solgt i løbet af 2020 i Guldborgsund Kommune.

Det er en stigning på 60 procent, skriver Home i en pressemeddelelse, og det bringer Guldborgsund op på en femteplads på listen over de mest populære sommerhus-kommuner.

Kommunen er rykket en plads frem på listen i forhold til 2019, og 2021 tegner også lyst for sommerhussalget i Guldborgsund.

- Det er fortsat rigtig godt, og det forsætter indtil videre. Bare i den forgangne weekend havde vi 25 fremvisninger på Marielystkontoret, siger Jørgen Danielsen i pressemeddelelsen. Han er ejendomsmægler og indehaver af fem Home-forretninger på Lolland og Falster.

Stadig billigere

Jørgen Danielsen forklarer, at køberne typisk kommer fra Sjælland, eller også er det lokale, der køber et fritidshus.

quote Vi byder på nogle attraktive sommerhusområder, og det er stadig områder, der er billigere i forhold til andre steder

Jørgen Danielsen, ejendomsmægler og indehaver, Home, Lolland og Falster.

- Vi byder på nogle attraktive sommerhusområder, og det er stadig områder, der er billigere i forhold til andre steder, forklarer han.

Men populariteten får priserne til at stige.

- Der er bare mange købere, og der er oftere flere købere til samme hus. Udbuddet og liggetider falder drastisk, så konkurrencen er øget, og priserne er stigende, siger Jørgen Danielsen

Og det er ikke kun på Falster, sommerhusene sælger. Lolland er nummer 15 på listen over populære sommerhuskommuner, og også her er sommerhus-salget gået markant frem i 2020.

Der er solgt i alt 350 sommerhuse på Lolland, og det er 43 procent flere end året før.

Sommerhussalget fortsætter i 2021

Det historisk store sommerhus-salg i 2020 rokker ikke ved, at der er solgt flest sommerhuse i de samme 20 kommuner som året før.

Ifølge Boligsiden er top tre i 2020 den samme som tidligere. Det er Odsherred, Gribskov og Ringkøbing-Skjern kommuner, der igen ligger forrest.

Ny på fjerdepladsen er den jyske kommune Syddjurs, og ny er også Guldborgsund Kommune, der altså nu ligger på femtepladsen.

Salget af sommerhuse var på landsplan 55 procent højere i 2020.

- Og den store sommerhusjagt ser ud til at fortsætte. Sommerhussalget i årets første to uger er 183 procent højere end året før, siger Michael Dalsager, der er der er boligmarkedsanalytiker og senior kommunikationskonsulent i Home, i pressemeddelelsen.

Det store boom i salget af sommerhuse i Danmark satte ind i ugerne efter den første nedlukning i marts. Næsten 16.000 sommerhuse blev ifølge Home solgt i løbet af året.

Det er ikke mindst blandt københavnere, sommerhusene er populære. For Michael Mühring og Katja Hansen har et lejet sommerhus været et godt alternativ til hjemmekontoret.