¨

Gruppeformand overrasket over DF-medlemmers exit: - Jeg kan ikke genkende billedet

René Christensen (DF) er overrasket over, at to partifæller i byrådet i Guldborgsund Kommune har valgt at melde sig ud af partiet.

To byrådsmedlemmer har valgt at trække sig fra Dansk Folkeparti i Guldborgsund. Udmeldingen kommer bag på gruppeformanden.

To byrådsmedlemmer har torsdag valgt at melde sig ud af Dansk Folkeparti i Guldborgsund Kommune.

Lis Magnussen og Mette Møller har forladt partiet på grund af lang tids utilfredshed med linjen i den lokale byrådsgruppe.

Lis Magnussen begrunder det med, at samarbejdet med især Dansk Folkepartis gruppeformand i Guldborgsund Kommune, René Christensen, ikke har fungeret.

Men dagens udmelding fra de to tidligere partifæller kommer bag på René Christensen (DF).

- Det har jeg ikke så mange kommentarer til. Det er et valg, de har truffet. Og et valg, jeg ikke vidste, de ville træffe. Det kommer noget bag på mig, siger han.

- Valget er truffet, og det kan man ikke gøre noget ved. Det er, som det er, og så må vi bare videre.

Gruppeformand er for dominerende

Ifølge Lis Magnussen har samarbejdet haltet længe, fordi gruppeformanden er alt for dominerende i arbejdet på rådhuset.

Men billedet med topstyring og dårligt samarbejde genkender René Christensen ikke.

- Nej, jeg kan ikke genkende billedet af, at vi har haft et dårligt samarbejde overhovedet. Hvis vi havde så dårligt et samarbejde, så havde man jo nok en fornemmelse af, at det var på vej. Det, synes jeg ikke, vi har haft, siger han og tilføjer:

- Men jeg står meget på mål for, at det, vi siger før valget, gør vi også efter valget. Og for eksempel har vi en sag på torsdag, hvor vi ikke vil skære i ældreplejen. Det vil Dansk Folkeparti ikke, så selvfølgelig stemmer vi i mod det, siger René Christensen

Så der er lidt topstyring, eller hvad mener du?

- Det ved jeg ikke. Det skal man jo spørge om, om man synes, det gør ondt at stemme i mod, at man skærer på ældreplejen. Jeg tror, alle DF’ere rundt i Danmark ville stemme nej til at skære i ældreplejen, hvis ikke det er nødvendigt.

- Guldborgsund Kommune har ikke behov for at skære i ældreplejen, men det gør man alligevel.

De to kvinder fortsætter deres politiske arbejde som løsgængere. Derfor går Dansk Folkeparti nu fra syv til fem byrådsmedlemmer, mens Guldborgsundlisten fortsat har flest medlemmer i byrådet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App