Gravplads i skoven - midt i byen

Du kan nu blive begravet midt i skoven i Nykøbing Falster. I dag blev en skovkirkegård i byens midte nemlig åbnet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra og med i dag tirsdag er det muligt at blive begravet under et nåletræ på Nordre Kirkegård i Nykøbing Falster.

Det er et lille hjørne af Nordre Kirkegård, der skal benyttes til skovgravplads.  Her har man forvandlet en 2.500 kvadratmeter nåleskov til et nyt tilbud til dem, der hellere vil begraves et andet sted end på en af byens to traditionelle kirkegårde. 

- Skovgravpladsen har ikke friserede grave, der skal passes og plejes. Det er mere natur, og man kan gå her i skovens dybe stille ro og tænke på sin kære og bearbejde sin sorg, siger udvalgsformand for byens kirkegårde, Niels Reinhold Nielsen.

 Man kan gå her i skovens dybe stille ro og tænke på sin kære og bearbejde sin sorg, siger udvalgsformand for byens kirkegårde, Niels Reinhold Nielsen

De nye skovgravsteder er en kvadratmeter store og kan markeres med en mindre natursten på højst 30 gange 50 centimeter. Der er plads til fire urner pr. gravsted. Man kan også vælge at ligge der anonymt uden sten eller anden markering af graven.

Det skal ikke ligne et tivoli

På skovgravstederne er blomsterbuketter velkomne, men de frabeder sig dog vaser, figurer, planter eller andre udsmykninger, som ikke hører en skov til.

Overgartner i Nykøbing Falster Sogn, Mikkel Dalsby, taler om, at man vil undgå tivolisering.

- Vi er ude i naturen, så vi vil ikke have for mange pyntegenstande herind, siger overgartneren.

Det kommer til at koste 3500 kr. for en gravplads i skoven - og det er samme pris, hvad enten man er medlem og folkekirken eller ej.