¨

Golfklub med stærkt fællesskab samler ind til kampen mod kræft

02:27

Pernille Simonsen har mistet en søn. Hun er rigtig glad for at være med i golfklubben. Video: Anders Garde - TV2 ØST

Marielyst Golf Klub vinder førstepladsen i Kræftens Bekæmpelses konkurrence blandt landets golfklubber om at samle penge ind til kampen mod kræft.

En ud af tre danskere bliver ramt af kræft, resten er pårørende.

Et kedeligt faktum de også mærker i Marielyst Golf Klub, hvor medlemmerne ikke kun går ud på banen for sjov, men også i ramme alvor for at samle ind til kampen mod kræft.

Først engagerede klubben sig i Pink Cup, Kræftens Bekæmpelses arbejde med brystkræft inden for forskning, patientstøtte og forebyggelse.

Alt, hvad der kan samles ind, især til forskning, gør mig glad

Pernille Simonsen, Marielyst, mistede sin søn til kræft

De seneste fire år har klubben samlet ind til Slå et slag for kuglerne, der især har fokus på mænd og prostatakræft. I år har modeshow, vinsmagninger og selvsagt golfturneringer indbragt 63.180 kroner, hvilket for andet år i træk giver klubben titlen som vinder af projektet.

Har kæmpet med kræft i 15 år

Et af medlemmerne i golfklubben oplever selv kræften på sin egen krop.

I 15 år har Jette Krarup fra Væggerløse været igennem tre kemoforløb og fem operationer for tarmkræft og metastase i leveren, den seneste i august.

- Aktuelt er jeg kræftfri, men jeg har fået at vide, at jeg må betragte det som kronisk. Det er fordi, man forventer, at det kan komme igen, medmindre man i fremtiden finder noget, der kan få has på det, siger Jette Krarup.

Artiklen fortsætter under billedet.

Jette Krarup har haft kræft i 15 år og er et af medlemmerne i Marielyst Golf Klub. Foto: Anders Garde - TV2 ØST

Til sæsonens afslutningsmatch har hun sin mand, Ole Krarup, med.

- Det er gået godt for min kone hver gang. Det er vi selvfølgelig taknemmelig for, men hun har også været en stærk pige, som har sloges for at komme på foged igen, siger han.

Mistede sin søn til kræften

Pernille Simonsen fra Marielyst og hendes mand har mistet en søn, der døde af kræft i benet. De er også begge aktive i Marielyst Golf Klub.    

Artiklen fortsætter under billedet.

Pernille Simonsen har mistet en søn. Hun er rigtig glad for at være med i golfklubben. Foto: Anders Garde - TV2 ØST

- Alt, hvad der kan samles ind, især til forskning, gør mig glad. Vi er rigtig glade for at være med, der er virkelig nogle ildsjæle, der vil det her, siger hun.

På landsplan har over 2.800 golfspillere deltaget i Slå et slag for kuglerne og tilsammen indsamlet 620.000 kroner til Kræftens Bekæmpelses arbejde med mænd og kræft.

Med det flotte indsamlingsbeløb har Marielyst Golfklub vundet et besøg af golfstjernen Søren Kjeldsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App