Godsejer: Det eneste vi tænkte på var at redde de sovende

Da det gik op for godsejerne fra Skjørringe Gods, at den røde lade brændte, så var det eneste de tænkte på, at få de sovende ud af bygningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det seneste, vi tænkte på var at få de sovende ud af den embedsbolig, som lå op ad den brændende lade.

Sådan forklarer Rikke Fabienke, godsejer på Skjørringe Gods ved Stubbekøbing, efter godsets store, røde lade natten til tirsdag brændte.

- Da min mand opdagede branden, løb han ned til embedsboligen og bankede og bankede på ruden for at få dem op, og det lykkedes heldigvis, siger Rikke Fabienke til TV ØST.

Det var helt tilfældigt at branden blev opdaget.

- Min mand kunne ikke sove, så han var gået op på sit kontor og var egentlig på vej i seng, da han hørte hundene gø, og så trækker han gardinet for, og så ser han, der er et lyshav hen over laden, siger Rikke Fabienke.

Beboerne på Skjørringe Gods er mærkede af nattens begivenheder, men samtidig er de lettede over, at alle slap med livet i behold.

- Det er en ubehagelig situation, men jeg forsøger at se den positive side og sige, jamen der er ikke sket noget heldigvis for det, de har ikke en gang fået røgforgiftning, så vi har da været utrolig heldige, fastslår Rikke Fabienke.