¨

Gode råd til husejere: Sådan kan du sikre dit hus mod indbrud

05:05

Med sommerferien lige om hjørnet, så står også indbrudstyvene på spring. Politiet havde derfor inviteret til borgermøde, hvor de fremmødte fik gode råd til at undgå indbrud.

350 husejere deltog mandag aften i et stormøde i Nykøbing Falster. Formålet var at lære gode tricks til at sikre deres hjem mod indbrud.

Lige nu er det højsæson for indbrud. Men en række små tricks kan være med til at forebygge og helt undgå de ubudne gæster i hjemmet.

Det var hovedbudskabet på et offentligt møde i Nykøbing Falster mandag aften, hvor 350 borgere var med. I mødet deltog blandt andet politiet og Det Kriminalpræventive Råd, der havde taget en tidligere indbrudstyv med som oplægsholder.

- Antallet af indbrud er faldende, men vi vil rigtig gerne have folk til at gøre en ekstra indsats for at forebygge og undgå indbrud, siger Allan Holm fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der var en af dem, der talte til mødet.

Læs også Vækkede ægtepar under indbrud: Unge indbrudstyve skal for retten

Og det var især borgere, der selv havde erfaringer med indbrud, der var mødt op til mødet. En håndsoprækning i begyndelsen af mødet afslørede, at en meget stor del af deltagerne selv havde oplevet at få ubudne gæster i deres hjem.

De gode råd fra mødet

Mødets budskab var: Du kan selv gøre meget for at undgå indbrud.

  1. Tilmeld dig nabohjælp og få en nabo til at holde øje, når du ikke er hjemme. Og giv selv en hånd, når dine naboer smutter afsted. Når hjemmet ser beboet ud, så får du færre indbrud.
  2. Hold øje med fremmede biler eller personer i det område, hvor du bor. Tyve kan let skræmmes væk med eksempelvis en hilsen eller et spørgsmål om, hvorvidt man kan hjælpe med noget.
  3. Gør dit hjem sikkert: Sæt hasper på vinduerne, og når du skifter vindue, så sæt et sikkerhedsvindue med panserglas i. Så kan en tyv ikke knuse glasset og komme ind ad den vej.

Sidste år blev der begået 29.156 indbrud i private hjem på landsplan. 404 af dem var i Guldborgsund Kommune, hvor mødet blev holdt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App