Genopliver fiskesø i Marielyst efter fire år: - Vi vil gerne skabe oplevelser

Næste lørdag genåbner put and take-søen i Marielyst. Bag projektet står to lystfiskere, som brænder for at give kærligheden til fiskeriet videre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mens de fleste i øjeblikket kæmper mod vandmasserne, bruger to kammerater på Falster i øjeblikket al deres fritid på at åbne op til noget vand.

Lystfisker Cliff Guldborg og en gammel lystfisker-ven, Rasmus Pedersen, har nemlig kastet sig ud i at genåbne den gamle put and take-sø i Marielyst. Den har ellers været lukket i fire år.

quote De fleste lystfiskere kan huske deres første fisk

Cliff Guldborg, initiativtager, Marielyst Fiskesø

- Vi elsker at fiske, og det her med at skabe oplevelser med at fange den første fisk – især for børn og unge – det giver os noget tilbage, siger Cliff Guldborg.

- De fleste lystfiskere kan huske deres første fisk, hvor de fangede den henne, og hvor de fangede den på. Og det er jo egentlig den følelse, vi gerne vil give til rigtig mange unge fiskere, men også skabe oplevelser for de etablerede lystfiskere.

Artiklen fortsætter under billederne.

 
  Foto: Peter Kryger - TV2 ØST
 
  Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Gør det ikke for at tjene penge

De seneste år er det ellers gået tilbage med antallet af put and take-søer i Danmark. Det handler blandt andet om, at det er svært at få sådan en forretning til at hænge sammen.

- Vi gør det overhovedet ikke for at tjene penge, for det er alt for svært. Vi har fuldtidsjob ved siden af, så det er al fritid, der går med det her, fordi vi elsker at være ved vand, og vi elsker selv at fiske, siger Cliff Guldborg.

- Det er svært at drive, og det koster ufatteligt meget fritid. Man skal synes, det er sjovt.

Åbner næste lørdag

Og det må man sige, at de to lystfiskervenner synes. De har nemlig allerede en sø i Bårse ved Præstø, og her de gør noget ud af at gøre tingene en lille smule anderledes.

- Vi er gode til at vise, hvad der sker ved søerne. Altså, nu sætter vi fisk ud, hvor mange fisk kommer der, lave nogle sjove konkurrencer. Vi går efter en genkendelighed og at folk ved, hvad der foregår ved os. Det er vigtigt for os. Når der sker noget, så er det også vigtigt, at det kommer ud. Det er vi gode til på Facebook, siger Cliff Guldborg.

Den nye put and take-sø åbner næste lørdag, den 7. marts, klokken 7 om morgenen. Man skal dog købe billet, for ellers bliver der for mange om fiskene i søen.

- Vi har allerede solgt to tredjedele af billetterne. De var væk på to timer. Og der er mange, der kommer og spørger, hvad der sker hernede, og som er interesserede i projektet. Det er superfedt, siger Cliff Guldborg.