Gedsers eneste børnehave reddet

Dansk Folkepartis og Socialdemokraternes nye budgetplan for Guldborgsund Kommuner redder Gedsers eneste børnehave, Strandloppen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Guldborgsund kommune er Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti blevet enige om et budget med en skattestigning på 0,5 procent. Med skattestigningerne vil partierne sikre flere penge til blandt andet ældre, skoler og daginstutioner. Dermed er Gedsers eneste børnehave Strandloppen, reddet.

Børnehaven har tidligere været lukningstruet, hvilket fik forældrene på barrikaderne. Den nærmeste børnehave ligger nemlig omkring 16 kilometer væk. Men i dag kunne de så ånde lettet op. 

- Det er fanstastisk. Jeg kan påstå, at det regnede jeg også med, men jeg kunne ikke være sikker. Det er super godt, siger en glad afdelingsleder, Bente Lerche-Thomsen. 

At børnehavens fremtid var sikret var også til stor glæde for forældrene.

- Jeg blev rigtig glad. Så batter det alligevel at gøre noget. At gøre en indsats for at børnehaven skal få lov til at bestå, siger Betina Jørgensen. 

Med Socialdemokraternes Bo Abildgaard og Dansk Folkepartis René Christensen i spidsen blev partierne enige om et forslag til et budgetforlig. De vil afsætte flere penge til blandt andet daginstutioner. Det betyder, at skatten hæves i  Guldborgsund Kommune. 

Der kommer i alt 0,5 millioner kroner til daginstitutionsområdet.