Gedser Røgeri er åbnet igen: - Det er en kæmpe forløsning

Efter at have været lukket siden december kunne Gedser Røgeri lørdag åbne igen. De nye ejere havde set frem til genåbningen med længsel.

Der bredte sig en tristhed blandt borgerne i Gedser, da det daværende røgmester par, Hanne Zimmermann og Erik Nielsen, i december måtte lukke butikken efter fire gode år på grund af helbredsmæssige problemer.

- Det er så trist, så trist, så trist, at det skal ende på den her måde, sagde Dan Klausen fra Gedser dengang til TV2 ØST.

Men lørdag vendte stemningen så igen, for her kunne de nye ejere af røgeriet, ægteparret Mark og Chris Elsner, nemlig byde kunderne velkommen på ny.

- Jeg tror, det kommer sig lidt af, at vi savnede livet i restaurationsbranchen. Vi har siddet på kontor og været sendt hjem i et år nu, og der skulle ske noget nyt og noget andet nu. Og så bød muligheden sig for at overtage Gedser røgeri, og det kunne vi ikke sige nej til.

- Det er en kæmpe forløsning. Nu har vi gået længe og har planlagt og tænkt over, hvad vi skulle, og hvordan vi ville blive taget imod. Og vi er blevet taget så godt imod, så vi har en god følelse, siger Mark Elsner.

Artiklen fortsætter under billedet.

De to nye ejere, Chris (tv) og Mark (th) har glædet sig til at åbne.
De to nye ejere, Chris (tv) og Mark (th) har glædet sig til at åbne.
Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

En speciel påske

I de sidste fire uger har ægteparret skruet helt op for rygeovnen, så de kunne være klar til den store åbning her op til påske.

- Vi er meget overvældende over den positive respons, vi fik. Vi har simpelthen mødt så stor lokal opbakning. Det har betydet rigtig meget for os. Vi er blevet væltet af glade tilkendegivelser, så det er rigtig rart, siger Mark Elsner.

Også det gamle røgmesterpar lagde vejen forbi på åbningsdagen.

- Vi har været meget spændt på deres åbning – jeg tror, vi har været næsten lige så spændt, som de har. Derfor vil vi jo gerne give dem et klap på skulderen fra første færd, siger Hanne Zimmermann.

Artiklen fortsætter under billedet.

Også det gamle røgmesterpar lagde vejen forbi røgeriet lørdag.
Også det gamle røgmesterpar lagde vejen forbi røgeriet lørdag.
Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

Men det var også en speciel følelse for parret pludselig at stå på den anden side af kassen. Pludselig at være helt almindelige kunder.

- Det er rigtig specielt at kunne holde fri i påsken og selv være en af de glade kunder og skulle hjem at spise anretninger med delikatesser fra Gedser Røgeri. Det er meget specielt, men vi er som udgangspunkt rigtig glade, og vi er rigtig glade for, at det er Chris og Mark, der har overtaget, siger Hanne Zimmermann.