Gedser Remise får 400.000 kroner til veteranbanerne

Nu bliver det noget nemmere for Gedser Remise at vedligeholde deres veteranbaner. For de har netop modtaget 400.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gedser Remise får lige knap 400.000 kroner til vedligeholdelse af deres baner. 

På landsplan er der bevilget godt 10 millioner kroner til veteranbaner, og af dem har Gedser Remise altså fået en lille del af puljen. Det er en pulje, som Transport-, Bygnings- og Boligministeriet står bag.

Og det glæder formanden for bevaringsforeningen Gedser Remise, Hans Østergaard. 

- Det kommer lige på det rigtige tidspunkt. Vi har nemlig en gammel drejeskive, som vi indtil nu stået og drejet i hånden, som styrer adgangen til alle 12 spor, og den vil vi rigtig gerne have en ny motor til, siger Hans Østergaard til TV ØST. 

quote Det kommer lige på det rigtige tidspunkt

Hans Østergaard, formand for bevaringsforeningen Gedser Remise

Fra Gedser til Nykøbing

Udover en ny motor skal pengene også bruges på vedligeholdelse af banerne. For Gedser Remise har fået en lidt længere strækning at kunne kører på. 

Tidligere havde de strækningen fra Gedser til Væggerløse. Ville de helt til Nykøbing Falster var det noget, de skulle have tilladelse til af DSB. 

Men det er der også blevet lavet om på. Nu har de nemlig fået rådighed over strækningen fra Gedser og helt til Nykøbing Falster - uden at skulle have tilladelse. 

- Det gør det meget, meget nemmere og mere fleksibelt, siger Hans Østergaard.