Gæster strømmer til nyåbnet traktørsted: - Vores tvivl er blevet gjort til skamme

Coronatiden har givet vind i sejlene til traktørstedet Pomle Nakke, der i foråret fik nye forpagtere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er mere end 100 år gammelt, og siden Pomle Nakke Traktørsted på Falster genåbnede i juni er det strømmet ind med gæster.

- Vores tvivl er blevet gjort til skamme. Det går rigtig godt med stedet, siger Kim Rahbek efter en travl sommer, hvor de melder fuldt hus hver dag og mange på venteliste.

I foråret blev forpagtningen af stedet overtaget af en række kokke og erfarne restauratører, heriblandt Kim Rahbek, der i 1994 stiftede restaurantkæden Sticks'n'Sushi.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kim Rahbek stiftede restaurantkæden Sticks'n'Sushi. Nu driver han resturant på Falster.
Kim Rahbek stiftede restaurantkæden Sticks'n'Sushi. Nu driver han resturant på Falster.

Over 100 år gammelt traktørsted

Pomle Nakke har i århundreder båret navnet, der menes at komme fra plattysk. Navnet betyder små brød – muligvis inspireret af de knytnævestore sten på stranden nedenfor traktørstedet.

Og stedet er en stor del af nøglen til, at så mange spiser her, vurderer Kim Rahbek.

- Beliggenheden her på Falsters kyst er efter min mening et af de flotteste steder i Danmark. Der er skov og fantastisk udsigt. Og så har vi været heldige og har haft nogle super flotte sommerdage og ikke mindst aftener. Det er også en del af forklaringen – foruden god mad og god vin, siger han.

Traktørstedet blev oprindeligt åbnet i 1909. Det er en del af det Det Classenske Fideicommis, som også ejer Corselitze Gods. 

Pomle Nakke Traktørsted.
Pomle Nakke Traktørsted.