Gade afspærret indtil fredag efter voldsom brand i det centrale Nykøbing Falster

Der er afspærret til og med fredag på Jernbanegade i Nykøbing Falster, efter der natten til mandag opstod voldsom brand i flere bygninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det begynder at se lysere ud.

Sådan lyder det fra Jes Stigsen, der er skadeleder i Dansk Bygningskontrol, efter der natten til mandag opstod en voldsom brand på Jernbanegade i Nykøbing Falster.

Men selv om situationen begynder at lysne, så er der stadig spærret af på Jernbanegade 38 og 40. Og det vil der være til og med fredag, lyder det fra Jes Stigsen.

quote Vi frygter også, at der kan falde noget ud på fortovet, derfor har vi spærret området

Jes Stigsen, skadeleder i Dansk Bygningskontrol

- Vi skal ikke have nogen ind i bygningerne. Vi frygter også, at der kan falde noget ud på fortovet, derfor har vi spærret området, siger han til TV ØST.

Formoder, at branden er påsat

Fredag håber man på at kunne rykke hegnet længere ind mod bygningerne, så bilerne kan komme igennem – men fodgængere må stadig over på det modsatte fortov. 

Artiklen fortsætter under videoen.

 

Branden opstod i en kiosk på Jernbanegade 38 natten til mandag, og politiet formoder, at branden er påsat.

- Vi har en mistanke om, at branden er påsat. En person hørte et brag, og lige pludselig er der en hel masse ild. Normalt begynder en brand ikke sådan – altså med en hel masse ild. Derfor forudsætter vi, at branden er påsat, sagde Jan Nielsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST mandag.

Ingen kom noget til

Den voldsomme brand bredte sig til to nabobygninger på Jernbanegade, og derfor valgte politiet at evakuere beboerne. 

Skaderne var så omfattende efter branden, at brandfolk har revet dele af bygerne ned.

I alt var 55 indsat til at slukke branden i bygningerne – brandfolk fra hele Lolland-Falster og senere Beredskabsstyrelsen Sjælland.

Ingen personer kom noget til i forbindelse med branden.