Frygter politianmeldelse på grund af pengemangel

Borgere kan ikke betale regninger til kloakudgifter og frygter, at Guldborgsund Kommune melder dem til politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Benny Hansen i Nykøbing Falster er endnu én i Guldborgsund Kommune, som skal tilkobles et nyt kloaksystem.

Mandag skrev han under på, at Guldborgsund Forsyning må placere en pumpestation på hans grund. Og inden længe vil han så derfor modtage en regning for tilslutningsbidraget på omkring 35.000 kroner.

- Og de penge har vi ikke og vi kan ikke få dem nogle steder, fortæller Benny Hansen.

Ender med tvang

Ifølge Benny Hansen har han ingen friværdi i huset og han har heller ikke mulighed for at låne pengene i banken eller hos et realkreditinstitut. Om Benny Hansen kan få en afdragsordning hos Guldborgsund Forsyning er også usikkert, og derfor kan hans regning ende hos SKAT, som så kan gøre udlæg i løn eller ejendom.

- Jamen jeg tror da, det ender med en tvangsauktion.

55.000 kroner

Udover tilslutningsbidraget på omkring 35.000 kroner skal hver husstand i gennemsnit også betale 20.000 kroner til en kloakmester, som skal tilslutte huset til det nye kloaknet.

Og gør husejerne ikke det, så bliver de meldt til politiet. Guldborgsund Kommune har allerede meldt 17 husejere til politiet og vil anmelde yderligere 50-60.

Guldborgsund Kommune råder borgerne til at tage kontakt, hvis de ikke kan betale for udgifterne til det nye kloaknet. Men Benny Hansen tror ikke meget på nogen hjælp fra nogen.

- Det er ganske forfærdeligt, jeg har det skidt hver eneste dag, siger han.