Frygt fik eks-rocker til at angive 25 mænd

- Det er ikke en spejderklub, jeg melder mig ud af. Det forklarede eks-rocker, der har angivet flere end 25 mænd, i Retten i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En tidligere rocker fra Bandidos fortalte fredag i et retsmøde med massiv politibeskyttelse, hvorfor han har angivet en stribe tidligere kammerater.

- Der var kommet nogle alvorlige trusler, sagde manden i Retten i Nykøbing, hvor han vidnede mod tre mænd med tilknytning til Bandidos.

Hvilke tanker gjorde du dig, blev han blandt andet spurgt.

- At overleve. Det var min førsteprioritet.

Sidste efterår besluttede den 49-årige mand sig for at bryde med miljøet.

- Jeg gik ind, fordi der var et sammenhold og det med motorcykler. Det var ikke det, det er endt ud med for mit vedkommende, siger manden.

På det tidspunkt var han allerede blevet idømt i alt to et halvt års fængsel for kriminalitet med forbindelse til sit virke for klubben.

- Det var ikke det, jeg havde troet. Der var ikke noget sammenhold, siger vidnet, hvis oplysninger har ført til, at flere end 25 mennesker er blevet sigtet for forbrydelser.

- Det er ikke en spejderklub, jeg melder mig ud af. Der er masser af fortilfælde, hvor man kan se, at folk er kommet alvorligt til skade.

Han var overbevist om, at han ville blive smadret og resten af sit liv blive afkrævet penge. Og han forklarede i retten, at det var derfor han besluttede sig for at fortælle om de andres kriminalitet.

- Det var det våben, jeg havde at forsvare mig med, sagde han.

Manden afviser, at politiet lovede ham fordele eller penge, hvis han kom med oplysninger om hash, afpresning, vold og våben.

Tilhørerne kunne under retsmødes ikke se manden i vidneskranken. Hans forklaring lød i stedet fra en højttaler fra et tilstødende lokale.

Under fredagens afhøring fortæller han detaljeret om skydevåben, der fragtes rundt på Lolland-Falster og på Sjælland. For eksempel blev der i en træstub på Falster gemt en pistol, som en mand skulle tage med til Døllefjelde Markedet i Nysted på Lolland.

Bandidos troede, at modstanderne fra Satudarah ville dukke op.

- Vi vil ikke finde os i, at de kommer herned og spiller smarte, for det er Bandidos-område, fortalte manden.

Eksrockeren har fået yderligere syv et halvt års fængsel for sin involvering i sagen. En dom, der skal lægges oven i de tidligere domme på to et halvt år.

Den aktuelle retssag mod tre rockere fortsætter med ventet dom midt i oktober.

/ritzau/