¨

Frivillige laver torv til ældre

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 4

50 frivillige har bygget hønsehus, petanquebane, iskiosk og meget mere til de ældre på Plejecentret Præstemarken i Stubbekøbing

De seneste par måneder har frivillige arbejdet to dage om ugen for at forvandle en kedelig plads mellem Plejecentret Præstemarkens huse til et indbydende torv med forskellige aktiviteter. I dag var der is og hygge på torvet.

- Jeg synes, at det er hyggeligt. Jeg kan godt lide at komme herned, siger Rigmor Fendahl, som bor på plejecentret.

Plejecentrets ledelse har søgt penge i den såkaldte Ældrepulje. Derudover har to lokale Lionsklubber givet et tilskud til projektet. I alt er det blevet til 142.000 kroner, som er gået til materialer, mens arbejdet er blevet udført af cirka 50 frivillige.

- Vi har haft det rigtig sjovt, og selv om vi har hygget os, har vi fået lavet en masse, siger Mona Nielsen fra Horbelev, som har arbejdet frivilligt.

På torvet er der petanquebaner, hønsehus, legeplads til besøgende børn, iskiosk, et fint kolonihavehus og masser af blomster og buske.

- Jeg synes, at det er stort, at frivillige har lavet det her til os. De har jo også familier, som de skal passe. Jeg tager hatten af for dem, siger Rigmor Fendahl.

Det er tanken, at det nye torv, skal bruges af både plejecentrets beboere, naboer til centret og alle andre, som har lyst til at slå vejen forbi.

02:30 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App