¨

Frivillige iværksætter stor eftersøgning på vandet for at finde Per

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4. Foto: Mathias Øgendal

Både helikopter og redningsbåde har søgt efter en 70-årige mandlig kajakroer. Nu tager frivillige kræfter over.

En 70-årig mandlig kajakroer satte sig lørdag ned i sin kajak og roede ud på Smålandsfarvandet fra Vigsnæs på det nordlige Lolland.

Men da han ikke vendte hjem som aftalt ved 18-tiden, blev en større eftersøgning sat i værk.

Både en redningshelikopter fra Forsvaret og redningsbåde undersøgte farvandet og områdets kyster, men eftersøgningen blev indstillet lørdag aften uden at have fundet den 70-årig kajakroer, Per Gundorph Hansen

Vi beder alle til vands og til lands om at holde øje med ham

Karina Gundorph, datter til den forsvudne kajakroer

Ifølge Lolland-Falsters Folketidende blev der sammen dag fundet en tom kajak på den østlige side af Askø, der ligger ud for Lollands nordkyst.

Vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyste sent lørdag, at hverken politiet eller Forsvaret ville genoptage eftersøgningen søndag morgen.

- Vi kan ikke gøre mere nu end at vente og håbe på, at han dukker op, sagde Henrik Karlsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4. Foto: Mathias Øgendal

Men hos organisationen Missing People, der samler frivillige for at lede efter forsvundne personer, håber man stadig at finde kajakroeren i live, selvom han mandag eftermiddag stadig ikke er dukket op.

Håber på hjælp fra lokale sejlere

Søndag søgte flere frivillige i området, og mandag undersøgte Missing People området nærmere for at se, hvordan de skal gribe en kommende og større eftersøgning an.

- Vi har været ude at kigge på området og talt med nogle sejlere for at høre, hvordan vandet arter sig, og hvordan vejret har været de seneste dage par dage, siger Janne Bisgaard, indsatsleder ved Missing People, og fortsætter:

Vi har brug for så mange som muligt måde både

Janne Bisgaard, indsatsleder ved Missing People

- Vandet i Smålandsfarvandet er ret lavt og ret klart, så man kan se rigtig meget, og der er rigtig mange sejlere på vandet, så vi har brug for deres hjælp. Derfor er vi lige nu i gang med at indhente tilladelser for at kunne lave en eftersøgning sidst på ugen, og der har vi brug for rigtig mange med både. Men det handler også om nogle strandkanter rundt omkring, som vi er nødt til at kigge på.

Missing People kan ikke oplyse, hvornår eftersøgningen vil finde sted, fordi omfanget af eftersøgningen kræver lidt mere forberedelsestid. De opfordrer i stedet folk til at følge med på organisationens egen Facebook-side, hvor man snart kan finde informationer om tid og sted.

- Vi har brug for så mange som muligt måde både og fodfolk, siger Janne Bisgaard.

Datter vil have sin far hjem

Tidligt søndag morgen delte datteren til den 70-årig mandlig kajakroer et opslag på Facebook, hvor hun opfordrede folk til at kigge efter hendes far.

- Vores kære far, Per Gundorph Hansen, forsvandt i går 27.7 under en kajaksejlads med start fra Vigsnæs. Eftersøgningen er nu indstillet og det formodes, efter fundet af hans forliste kajak ved Askø, at han er omkommet.

- Vi beder alle til vands og til lands om at holde øje med ham. Vi vil gerne have ham hjem så hurtig som muligt, så vi kan tage værdig afsked med ham, skrev datteren Karina Gundorph blandt andet i opslaget.

Datteren fremhæver især kysterne ved Bandholm, Vigsnæs, Guldborg, Sakskøbing fjord og Nykøbing Falster som områder, hvor folk bør holde øje.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App