Fritidstilbud til unge i provinsen forsvinder: Nu tager Stephanie sagen i egen hånd

Hvis man vil have flere tilbud som ung på Falster, må man starte noget selv. Det mener Stephanie Rahbek, der er frivillig i Stubbekøbing Fællesværk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er torsdag, og bøfferne syder på panden i køkkenet i det gamle rådhus i Stubbekøbing. Der er nemlig madklub på programmet i Stubbekøbing Fællesværk, og der er burger på menuen.

Og her står Stephanie Rahbek sammen med et par børn og former bøffer.

Med sine 22 år kan man godt sige, at hun er gået mod strømmen. For mens de fleste på hendes alder er flyttet efter uddannelse og storbyens mange muligheder, har hun valgt at blive boende i Maglebrænde på Falster.

quote Det handler om at gøre noget og få noget til at ske

Stephanie Rahbek

- Jeg synes det er rart og hyggeligt. Det er afslappet. Der er ikke de samme forventninger, som man måske hører, at der er andre steder, siger Stephanie Rahbek.

Færre tilbud i provinsen

Men tilbuddene er færre, når man bor uden for de større byer.

- Det er klart, at de er minimale. Det er jo ikke København. Det ved vi jo godt, siger Stephanie Rahbek.

Det problem kan dog nemt løses, hvis man spørger Stephanie Rahbek. 

- Hvis vi gerne vil have flere tilbud, så kunne vi jo finde på et eller andet selv. Det handler om at gøre noget og få noget til at ske, siger hun. 

Artiklen fortæstter under billedet:

22-årige Stephanie Rahbek bruger mange timer i Stubbekøbing Fællesskab, hvor hun laver aktiviteter som madklub for børn og unge i byen.
22-årige Stephanie Rahbek bruger mange timer i Stubbekøbing Fællesskab, hvor hun laver aktiviteter som madklub for børn og unge i byen.
Foto: Ida Kristensen - TV ØST

Det er en pointe Stephanie Hahbek selv lever efter, for hun brænder for sit lokalområde.

Hun er frivillig i Stubbekøbing Fællesværk. Det er et værested for børn og unge i Stubbekøbing, der holder åbent to dage om ugen.

Arrangerer madklub og filmaften

Her laver Stephanie Rahbek blandt andet aktiviteter som madklub og filmaften for ungerne sammen med syv andre frivillige.

Sidste gang så de for eksempel kultfilmen Jurassic Park, da der var filmaften. Desuden kan børnene også komme for at lege, spille spil og pool eller få hjælp til lektierne. 

quote Hun er god til at skabe en god stemning og få én til at føle sig tryg

Johannes Juul Jensen

Og ungerne er glade for hendes selskab.

- Vi snakker sammen, og så er hun rigtig kreativ, siger Jimmy Krøner på 10 år.

-  Hun er god til at skabe en god stemning og få én til at føle sig tryg. Det kan hun godt være stolt af - at hun gider hjælpe børnene og bare være der, siger Johannes Juul Jensen på 11 år. 

De frivillige driver stedet i samarbejde med Ungdommens Røde Kors. Og de mange frivillige timer er givet godt ud, mener Stephanie Rahbek.

- Det giver mig det, at jeg kan hjælpe børnene en gang i mellem. Hvis de kommer og fortæller, at der er et eller andet, så kan man give et par råd med på vejen. Samtidig er det sjovt at komme her og være pjattet og lege med dem, siger hun.