¨

Frifindelse i dødsulykke med gyllespreder

Foto: TV ØST

Både føreren og ejeren af den traktor med gyllespreder, som sidste år var involveret i en dødsulykke på Lolland, er blevet frifundet for uagtsomt manddrab.

Retten i Nykøbing Falster har frifundet en 20-årig mand fra Nordfalster og en 37-årig mand fra Sakskøbing for uagtsomt manddrab. Det skriver folketidende.dk.

De to var blevet tiltalt oven på en voldsom ulykke på Majbøllevej på det nordøstlige Lolland i marts sidste år. Her blev en 31-årig mand fra Grænge dræbt, da han kom kørende i bil og frontalt ramte armen på en gyllespreder, der var faldet ned og spærrede den modsatte side af vejen.

En teknisk fejl

Nu er både den 20-årige fører af traktoren og den 37-årige ejer altså frikendt, idet der ikke var beviser for, at de kunne have opdaget fejlen på gyllesprederen.

- Dommeren lagde vægt på, at der var tale om en teknisk fejl, som ikke umiddelbart kunne ses ved almindelig teknisk inspektion inden kørslen. Det kunne heller ikke bevises, om skiven var knækket før eller under kørslen, lyder det fra anklager Michael Boolsen til avisen.

I løbet af de næste 14 dage skal statsadvokaten beslutte, om dommen skal ankes.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App