Fortsat mystik om dødsfald i Gedser

I Gedser tegner der sig et uhyggeligt mønster omkring en 52-årig kvinde fra byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gedsers gader danner ramme for en mystisk gåde.

Tilbage i 2007, den 2. oktober, blev Ditlev Feldinger fundet død i sit hus på Langgade 4A.
I dag huskes han stadig tydeligt at sin gode ven og nabo.

- Jeg så ham hver dag. Han gik mange ture med sine fire, store hunde, og vi talte altid sammen. Han var sådan en nabo, malle ville ønske sig, fortæller Viktor Tecza, som bor i huset ved siden af, da Ditlev Feldinger blev fundet.

Se indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090324_gedser2.flv]

Allerede dengang var dødsfaldet omgærdet af mystik.

- Vi snakkede alle om, at det kunne ikke være en naturlig død, fortæller Viktor Tecza, og det bekræfter også naboen Linda Kallestrup:

- Ditlev og hans udlejer var blevet lidt kærester. Og der var begyndt at gå lidt rygter om, at de var blevet uvenner på grund af noget med nogle penge, så de var vist ikke på god fod mere, siger hun.

Nu to år senere sigtes den 52-årige tidligere veninde og udlejer til Ditlev Feldinger for at have dræbt ham med morfin. Hun kom i politiets søgelys efter mordforsøg på sin samlever i Næstved i december. I Gedser husker beboerne dagene omkring Ditlev Feldingers død.

- Hver gang vi gik forbi i de her efterfølgende dage, stod hundene der og gøede. Vi undrede os, fordi vinduet blev ved med at stå åbent, og vi ikke så Ditlev mere, fortæller Linda Kallestrup.

Efter flere dage uden kontakt ville naboerne kigge til ham. Og det var et uhyggeligt syn, der mødte dem.

- Så lå han bare der splitternøgen på gulvet. Allerede dengang tænkte jeg, at det var en forbrydelse, fortæller Linda Kallestrup, der også havde set udlejerens bil holde foran Ditlev Feldingers hus aftenen forinden.

Men mystikken stopper ikke her. Førhen boede den 52-årige mistænkte selv i byen med sin ægtemand. De drev en læse- og staveskole i Nykøbing Falster. I 2005 flyttede kvindens svigermor ind hos ægteparret, men kort efter indflytningen, bliver svigermoderen fundet død. Og kun få måneder efter dør også kvindens mand. Nu undersøger politiet om de tre dødsfald har flere fællestræk, som muligvis kan lede tilbage til kvinden.

I Gedser er beboernes dom over kvinden er hård.

- Det kan lyde hårdt, men jeg vil kalde hende den sorte enke. Det er den tanke, jeg har, fortæller en rystet Linda Kallestrup.