Forsvarsadvokat kritiserer politiet

Tidligere på ugen blev en 52-årig kvinde sigtet for at have dræbt sin daværende mand og svigermor ved at forgifte dem med medicin.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kvinden var i forvejen sigtet for, i oktober 2007, at have forgiftet den 53-årige Ditlev Feldinger, der havde lejet sig ind hos den 52-årige kvinde i et hus i Gedser. Men politiets anklager holder ikke, da de bygger på lokal snak, mener kvindens forsvarer.

- Jeg må sige, at de efterforskningsresultater, der er kommet indtil nu, er meget løsagtige. Det er noget, der bygger på sladder og snak rundt omkring i det lokale. Det er rygter og meget lidt konkret, som ville kunne bære en domsfældelse, siger forsvarsadvokat Bjørn Elmquist.

Tidligere i år blev den 52-årige kvinde varetægtsfængslet for drabsforsøg på sin nye kæreste. Under efterforskningen fik politiet mistanke om, at kvinden også skulle have stået bag de tre dødsfald i Gedser i 2006 og 2007. Dengang valgte man ikke at lave nogen obduktion af ligene. Da man på det tidspunkt ikke havde mistanke om en forbrydelse, frigav man ligene, som alle er blevet kremeret. Dermed er der ingen lig, der kan undersøges.

Den 52-årige kvinde har været varetægtsfængslet siden 1. december sidste år. Forsvarsadvokaten efterlyser nu handling fra politiet.

- Nu må retten gøre det klart for politiet, at de må afgøre, om de har bevismateriale nok eller ej til at rejse en tiltale. Hvis de mener, at der skal rejses tiltale for disse tre dødsfald, så må de se, at få det gjort, siger Bjørn Elmquist.

Da efterforskningen stadig er i gang vil Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ikke kommentere på sagen.

Den 52-årige kvinde er varetægtsfængslet indtil 23. juli.