Første halvleg overstået: NFH bagude med to mål

Det er tredje og sidste DM-finalekamp, og selv om NFH er spået af mange eksperter til at vinde, lykkedes det altså ikke NFH at vinde første halvleg.

Det skulle vise sig at være en nervøs første halvleg for håndboldkvinderne fra NFH.

Første halvleg ender nemlig med en tomålsføring til københavnerne med stillingen 10-12.

Både straffekast og kontramuligheder bliver forpasset af NFH i første halvdel af halvlegen, og derfor er de gule fra Nykøbing altså bagude lige fra kampens begyndelse.

Efter syv minutter står der 2-4, hvorefter København får et straffekast. Og så står der 2-5. Og ligesom København får et straffe - er det nu NFHs tur. NFH gentager dog ikke københavnernes succes, og får ikke sat bolden i mål.

Niels Agesen holder derfor time out i 11' minut efter en kampstart med problemer.

Griber ikke chancen

Længere inde i første halvleg lykkedes det NFH at få mere gang i fløjspillerne. Efter 17 minutter lokker NFH et mål ind fra venstre fløj og et minut efter er det højre fløjen, der sætter et mål ind.

Efter 20 minutter udligner NFH til 8-8. Og efter en teknisk fejl af københavnerne, får NFH nu for første gang i kampen mulighed for at komme foran.

Men Kristina "Mulle" Kristiansen fejler med sin aflevering, og København får nu udlignet igen til 8-9.

I 25' minut får København en udvisning, hvor der står 10-12, og nu har NFH altså mulighed for at komme op ved siden af københavnerne igen. Men det bliver ikke en chance, NFH griber.

Og med to minutter til halvleg står der stadig 10-12.

NFH er bedst rustet

Og den lidt vanskelige start på kampen for NFH kommer måske som en overraskelse for nogle. Blandt andre DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen, som forventede, at pilen ville pege på en hjemmesejr til NFH og dermed en DM-titel.

- Det kan godt være, at det er Nykøbings første titel, men de toneangivende spillere har vundet titler andre steder - specielt med folk som Kristina Kristiansen, Mette Gravholt og Nathalie Hagman, sagde han til Ritzau.

- De er vant til at spille de her knald-eller-fald-kampe. Så jeg synes, de står bedre rustet.

Om det viser sig at være sandt, får vi at se i anden halvleg.